Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min far drikker

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære T

Tak for dit brev. Jeg kan godt forstå dine bekymringer i forhold til din fars drikkeri. Det er forståeligt og påvirker selvfølgelig hele dit liv.

Du skriver ikke noget om, hvorvidt der er andre personer, der har kendskab til din fars alkohol problemer. Fx dine bedsteforældre? En faster eller farbror? Måske ville et familiemedlem udenfor ” inderkredsen” lettere kunne tale med og hjælpe din far? Jeg tænker, det måske også ville være en god ide at fortælle, en person uden for din familie, hvordan din fars opførsel påvirker dig og resten af din familie. Måske ville det kunne hjælpe dig videre?

Måske også være godt for dig at søge rådgivning hos "De drikker derhjemme". Her tilbyder man også anonym rådgivning mandag og onsdag mellem kl. 12-18 på telefon nr. 3317 2010, eller du kan sms dit mobil nummer til 2615 4461, så ringer de til dig. Der er også en fin hjemmeside www.dedrikkerderhjemme.dk, som du evt. kan se lidt nærmere på.

Nu ved jeg ikke, hvor du bor, men mange kommuner har alkohol konsulenter ansat. Det er fagpersoner, som man som pårørende kan henvende sig til. Se kommunens hjemmeside eller prøv at ringe til kommunen og spørg dem, hvad de kan tilbyde dig af hjælp. Du kan også søge på www.hope.dk/ung. Her kan du under linket ”søg hjælp” finde ud af, om der findes en rådgivning nær ved dig. 

Jeg håber, mit svar kan hjælpe dig lidt videre.

Kærlige hilser fra BørneBrevkassen

Drikker din mor eller far for meget? Få flere gode råd her

Det er svært at leve med en forælder, der drikker for meget. Det kan føles som om, de slet ikke er sig selv. Alkoholen kan også gøre, at du ikke føler dig tryg og du kan måske føle, at din mor eller far vælger at drikke fremfor at passe på sig selv og sin familie.

Måske har du tanker som: Jeg tror mine forældre har et alkoholmisbrug! Min mor er alkoholiker, hvad kan jeg gøre? Min far drikker i smug, hvem skal jeg sige det til? Jeg kan ikke stole på min far, for jeg ved ikke hvornår han drikker sig fuld. Når min mor er ædru elsker jeg hende, men når hun er fuld, så er hun en helt anden person.

Hvis der er alkoholproblemer i din familie, er det vigtigt, at du ikke går alene med det. Her på siden kan du finde gode råd til, hvordan du får hjælp til at tale om det – og hvem du kan tale med det om. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.
Stem

Forældre og alkohol

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat