Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min far drikker

Kære børnebrevklasse 
Min far drikker. Han drikker og drikker.
 Hjælp mig ved skal jeg gøre

Pige, 9 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 9 år
Mange tak for dit brev. Det er godt, du søger hjælp, når din far drikker for meget. Det er aldrig rart, hvis ens forældre drikker.

Dit brev er kort, så jeg vil også svare dig kort. Jeg synes, du skal fortælle det til en voksen, at din far drikker og drikker. Det skal være til en voksen, som kender dig og som du tit er sammen med eller snakker med. Det kunne fx være en af dine lærere, en af de voksne fra din SFO, en nabo eller en helt fjerde.

Når den voksne hører, at din far drikker så meget, kan han eller hun hjælpe dig med at finde ud af, hvad I kan gøre ved det.

Hvis ikke du kan komme i tanke om nogen, du kan sige det til. Så vil jeg foreslå dig at ringe til BørneTelefonen på 116 111, så kan du og rådgiveren lægge en plan for, hvordan du kan få nogle til at hjælpe dig (og din far.)

Kærlig hilsen fra  BørneTelefonen

Drikker din mor eller far for meget? Få flere gode råd her

Det er svært at leve med en forælder, der drikker for meget. Det kan føles som om, de slet ikke er sig selv. Alkoholen kan også gøre, at du ikke føler dig tryg og du kan måske føle, at din mor eller far vælger at drikke fremfor at passe på sig selv og sin familie.

Måske har du tanker som: Jeg tror mine forældre har et alkoholmisbrug! Min mor er alkoholiker, hvad kan jeg gøre? Min far drikker i smug, hvem skal jeg sige det til? Jeg kan ikke stole på min far, for jeg ved ikke hvornår han drikker sig fuld. Når min mor er ædru elsker jeg hende, men når hun er fuld, så er hun en helt anden person.

Hvis der er alkoholproblemer i din familie, er det vigtigt, at du ikke går alene med det. Her på siden kan du finde gode råd til, hvordan du får hjælp til at tale om det – og hvem du kan tale med det om. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.
Stem

Forældre og alkohol

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat