Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min familie

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej pige på 12 år. 

Jeg tænker, at det er helt normalt, at din far ikke er helt sig selv lige nu. Han har drukket i rigtig mange år. Du skriver, at du ikke er vant til en far, der ikke drikker. Din far er heller ikke vant til at være ædru. Din far han går gennem en proces lige nu, hvor han skal finde ud af, hvem han er, når han ikke drikker. Det kan lyde lidt fjollet, men det er altså helt normalt. 

Du kunne måske foreslå din far, at I lavede noget sammen. Bare dig og ham. I kunne tage i biografen, svømmehallen eller noget helt andet. Hvis I laver noget hyggeligt sammen, så kan det være I finder hinanden lidt igen. 

Du er bestemt ikke ond, når du tænker, at du ikke bliver ked af det, hvis dine forældre går fra hinanden. Det må du endelig ikke tro. Når der er én i en familie, der har et alkoholproblem, så kan det ofte skabe nogle problemer. Du skriver, at din mor tit er ked af det, når din far har drukket. Det er så godt, at din far får hjælp nu. Dine forældre finder ud af, hvad der er bedst for jeres familie. Det kan være det er bedst, at dine forældre bliver sammen. Men det kan også være, at det er bedst, at de går fra hinanden. Det er jeg helt sikker på, at dine forældre nok skal finde ud af sammen. 

Det er på ingen måde din skyld, hvis de går fra hinanden. Det kan være, at hvis det sker, at du så bliver ked af det og det er helt okay at blive det. Men du skal ikke få dårlig samvittighed eller tænke, at du er en ond person, hvis du ikke gør. 

Jeg synes, at du skal prøve at snakke med din mor og far om, at du synes, at han har ændret sig efter han kom hjem, Det kan være, at dine forældre kan give dig nogle konkrete svar på dine spørgsmål. Det er rigtig godt, hvis dig og din familie kan snakke åbent om din fars alkoholproblem. Det ville måske også kunne hjælpe din far lidt. Hvis du synes det er svært at snakke med din far, så kan du også starte med at snakke med din mor om det. 

Måske kan du også bruge: Hope Ung er for dig, der har en mor eller far, der drikker for meget. Du kan skrive til brevkassen, dele dine tanker med andre i forummet "Mødestedet", læse andres fortællinger, se film og spille spil. Det er anonymt og gratis at kontakte Hope Ung Telefon: 33 11 16 23 http://www.hope.dk/ung/

Jeg ønsker dig og din familie alt det bedste fremover. 

Kærlig hilsen BørneTelefonen. 

 

Drikker din mor eller far for meget? Få flere gode råd her

Det er svært at leve med en forælder, der drikker for meget. Det kan føles som om, de slet ikke er sig selv. Alkoholen kan også gøre, at du ikke føler dig tryg og du kan måske føle, at din mor eller far vælger at drikke fremfor at passe på sig selv og sin familie.

Måske har du tanker som: Jeg tror mine forældre har et alkoholmisbrug! Min mor er alkoholiker, hvad kan jeg gøre? Min far drikker i smug, hvem skal jeg sige det til? Jeg kan ikke stole på min far, for jeg ved ikke hvornår han drikker sig fuld. Når min mor er ædru elsker jeg hende, men når hun er fuld, så er hun en helt anden person.

Hvis der er alkoholproblemer i din familie, er det vigtigt, at du ikke går alene med det. Her på siden kan du finde gode råd til, hvordan du får hjælp til at tale om det – og hvem du kan tale med det om. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.
Stem

Forældre og alkohol

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat