Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg kan IKKE bo hjemme mere!

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 16 år

Tusind tak for dit brev, hvor er det godt, at du har skrevet herind.

Desværre kan det godt være sådan, at man ikke altid enes med sine søskende og mor. Nogle gange kan man endda godt komme til at føle, at ens mor bedre kan lide ens søster/bror fremfor en selv, ligesom du skriver i dit brev. Mon du har talt med din mor om, hvordan du har det? Måske du kan vise hende brevet du har skrevet til os?

Det er lang tid, at du har gået og haft det på denne måde. Jeg tænker derfor, at det vil være godt for dig, hvis du fortæller din mor eller en anden voksen, som du er tryg ved, at du har brug for at komme lidt væk hjemmefra. Måske I kan lave en aftale med noget familie om, at du kan tage derhen en dag eller to, hvis det bliver for svært derhjemme? Det kan endda være, at du kan komme på en lille ferie hos noget familie, så du kan få et pusterum fra det hele. Nogle gange er det godt, at få tingene lidt på afstand. Hvordan mon det ville være for dig?

Det lyder som om, at du kan mærke efter, hvor dine grænser går og siger fra, når de bliver overtrådt, det er dejligt for dig. Jeg tænker, at du bliver nødt til at fortælle din søster, at hun har overtrådt dine grænser ved at låne dit undertøj og fortælle hende, hvorfor du ikke ville have det. Måske I kunne lave nogle regler for, hvilket tøj man låner af hinanden og en generel aftale om, at man ikke låner noget af hinanden uden at spørge først, hvordan mon det ville være for jer?

Det er en stærkt gået af dig, at du har taget kontakt til kommunen. Jeg ved ikke, hvornår du har taget kontakt til dem, men måske du kunne prøve at ringe igen og fortælle dem, hvordan du har det nu? Så kan I prøve at tale om, hvilke muligheder kommunen nu har for at hjælpe dig og din familie. Du er også meget velkommen til at kontakte BørneTelefonen på 116 111, hvor der sidder rådgivere klar til at snakke og hjælpe dig videre.

Jeg håber alt det bedste for dig.

Mange tanker og hilsner fra Børnetelefonen

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Flytte hjemmefra Andre der hjælper

Anonym rådgivning i din kommune

Alle kommuner tilbyder åben, anonym rådgivning for børn og unge.
Læs mere

Headspace

Brug for nogen at tale med? Ring, sms, chat eller duk op (12-25 år)
Læs mere

Studenterrådgivningen

Psykologhjælp og andre tilbud til studerende på videregående uddannelse
Læs mere

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat