Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hvad skal jeg gøre

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære du

Hvor er det godt du har skrevet indtil brevkassen om, at du hele tiden har lyst til at tjekke om din far drikker. Det er så sejt, at du har overvejet om du skal spørge ham – det er godt tænkt og det kan du godt være stolt af!

Du skriver i dit brev, at du er i tvivl om du skal spørge. Når jeg læser dit brev lyder det som om det fylder rigtigt meget for dig. Det lyder derfor som en god idé, at du snakker med nogle om det, så du måske kan blive beroliget. Selv om du ved han ikke vil gøre det så fylder det stadig noget for dig - det lyder ikke rart. Hvem tænker du, at du kan spørge? Din far? Eller nogle andre? Du skriver, at din mor og far er skilt, men, hvordan har de det sammen i dag? Er de venner og taler sammen en gang i mellem? Kan det mon være en hjælp for dig, at tale med din mor om det? 

Jeg kan anbefale du og gerne sammen med din far går ind og kigger på hjemmesiden www.dedrikkerderhjemme.dk. Her kan du/I læse om forskellige former for rådgivning, som jeg tænker du vil kunne have glæde af, for du er bestemt ikke den eneste, der går med tanker og bekymring for en forælder. Det lyder til din far nu er stoppet med at drikke, det er rigtig dejlgt at læse. Men den bekymring du går med, er helt naturlig, for du ønsker jo din far det bedste og den bekymring er god at tale med en voksen omkring, så du kan få hjælp til en mere tryg dagligdag.

Når jeg læser dit brev for jeg et billede af, at du er bekymret for din far – mon det er rigtigt? Andre børn, som har forældre, der drikker eller har været alkoholiker fortæller, at de er meget bekymret for, hvad der skal ske med deres forældre og de frygter at de skal begynde at drikke igen. Mon du har det lige sådan? Grunden til, at jeg tænker det er en god idé at spørger ad er, at på den måde kan I få en snak om de ting du er bekymret og bange for. Hvis du beslutter dig for at spørge tænker jeg om det er en idé at overveje hvordan du kan spørge og hvornår det passer bedst. Er det lettest for dig at få det sagt med ord, eller vil det være lettere for dig, at skrive det ned og vise det til den du gerne vil spørge? Nogle synes det kan være lettere for dem, at vise det brev de har skrevet til brevkassen og det svar de har fået – hvad mon du tænker passer bedst til dig?

Jeg håber mit svar til dig har givet dig mod på at få snakket med en voksen om de tanker du går med? Hvis ikke og du har brug for at tale noget mere om det er du velkommen til at ringe, sms, eller chatte ind på børnetelefonen på 116111

Mange tanker og hilsner fra Børnetelefonen

Drikker din mor eller far for meget? Få flere gode råd her

Det er svært at leve med en forælder, der drikker for meget. Det kan føles som om, de slet ikke er sig selv. Alkoholen kan også gøre, at du ikke føler dig tryg og du kan måske føle, at din mor eller far vælger at drikke fremfor at passe på sig selv og sin familie.

Måske har du tanker som: Jeg tror mine forældre har et alkoholmisbrug! Min mor er alkoholiker, hvad kan jeg gøre? Min far drikker i smug, hvem skal jeg sige det til? Jeg kan ikke stole på min far, for jeg ved ikke hvornår han drikker sig fuld. Når min mor er ædru elsker jeg hende, men når hun er fuld, så er hun en helt anden person.

Hvis der er alkoholproblemer i din familie, er det vigtigt, at du ikke går alene med det. Her på siden kan du finde gode råd til, hvordan du får hjælp til at tale om det – og hvem du kan tale med det om. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.
Stem

Forældre og alkohol

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat