Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hvad skal jeg gøre??

Hej jeg er en pige på 13

Jeg skal i 7. Klasse efter ferien, jeg har altid været den tykke pige som er blevet mobbet.

Min far drikker rigtig meget og ser ham ik så tit da mine forældre er skilt. Men jeg er kommet ind på en sportsskole med håndbold. Det er da ok, men jeg ved at de manglede håndboldspiller, fordi jeg ved ik hvordan jeg er kommet ind, jeg er i dårlig form og er Ikke mega god til håndbold.

Men jeg ved at jeg gerne vil væk, fordi jeg har ikke et mega godt forhold til skolen, er ik god til at have venner.

Jeg ville gerne have en ny start men det er lidt svært når jeg kender næsten alle på hele skolen. Hvad skal jeg gøre, jeg vil gerne have en helt ny start og ikke kun en halv er der et sted jeg kan komme hen?

Pige, 13 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år

Tak for dit brev. Du skriver, at du gerne vil have råd om, hvordan du kan få en ny start. Jeg kan virkelig godt forstå, at du har lyst til en ny start med de oplevelser, som du har haft. Du skriver, at du er blevet mobbet, din far drikker og du føler ikke at du har nogen venner. Det er alle sammen svære problemer at stå i. Derfor giver det rigtig god mening, at du gerne vil have en ny start.

Det kan måske hjælpe dig at vide, at rigtig mange børn har den drøm om en ny start. Det ved jeg, fordi rigtig mange børn fortæller os på Børnetelefonen det. Når man står med mange store problemer i sit liv på samme tid, så kommer tanken ofte, om at starte forfra.

Du skriver, at du altid har været den tykke pige, som er blevet mobbet. Jeg tænker, at du har været udsat for mange grimme ting fra dem omkring dig. Det giver mig lyst til at sige til dig, at du er mere og andet end de grimme oplevelser, som du har haft. Du er god som du er, også selvom andre siger, at du er tyk.

At blive mobbet er en væmmelig oplevelse, som kan gøre et menneske helt ulykkelig. For nogen kan det være så slemt, at de mister troen på, at de er noget værd. Men mobning er aldrig ens egen skyld.

Jeg forstår din beskrivelse af sportsskolen, som at du er kommet på et håndboldhold, hvor du ikke selv føler, at du passer ind. Du skriver, at du føler du er i dårlig form, og at du ikke selv synes du er god til håndbold. Det får mig til at tænke over, om du kan lide at spille håndbold? Det kan være svært at skulle gøre noget, som man ikke selv synes er sjovt. Har du mon mod på at tale med din mor om det?

Du spørger efter andre skoler, og jeg kan fortælle dig, at der altid findes andre skoler man kan gå på. For eksempel findes der efterskoler og andre folkeskoler er også en mulighed. Men det er altid ens forældre, der beslutter, hvor man skal gå i skole. Har du mon mod på at tale med din mor om dine tanker om at skifte skole? Måske kunne du vise hende dit brev?

Du har selv taget et vigtigt skridt ved at skrive dit brev. Det synes jeg er supersejt. Det viser, at du ønsker dig, at noget skal blive bedre i dit liv. Hvis du har brug for at snakke mere med os, så er vi altid klar til at chatte, sms’e eller tale med dig på tlf. 116111.

Kærlig hilsen Børnetelefonen

 

"alene" hør andres fortællinger

Hør YouTuber og influencer Emilie Briting og 17-årige Martha tale om at sige det højt, hvis man har det svært, og hvem man kan gå til.

Hjælpesætning
Få en hjælpesætning, der kan minde dig om, at du godt kan klare det, og at du er god nok!

Hvilken sætning hjælper dig?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat