Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hvad skal jeg gøre?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år

Tak for dit brev. Det er helt i orden, at du skriver igen. Jeg kan godt forstå, at det føles lidt besværligt, men flot at du tager dig sammen til det.

Jeg tror, du har ret i, at det er tingene omkring dig, der påvirker dig, så du ikke har det godt. Især tror jeg, at det er din fars situation, der gør dig trist. Det er meget svært at forstå, at en far kan vælge alkohol i stedet for sine børn. Men jeg forestiller mig, at det er det, der sker for din far, når han svigter dig og dine søskende. Hvis man er afhængig af alkohol, kan det være det eneste man tænker på. Måske er din far også flov over, at han drikker, og måske synes han ikke, at han vil vise sine børn, at han ikke har styr på sit liv.

Du er så trist over det, at du ønsker, at du ville blive alvorligt syg, så han måske ville vågne op og se sine børn og holde op med at drikke. Der er mange børn i samme situation som dig, der kender til sådanne tanker. " Bare jeg kunne gøre et eller andet for at få min far til at holde op med at drikke." Der er også mange børn, der føler sig dårligt værd, fordi deres far ikke vil se dem. Mon du kender til det?

Men jeg kan sige til dig, at din fars drikkeri ikke har noget at gøre med, at du og dine søskende ikke er noget værd. Det har kun noget at gøre med ham selv. Børn kan ikke gøre noget, for at få deres forældre til at holde op med at drikke.  Det er din far, der skal beslutte, om han vil lægge sit liv om, og det er hans ansvar, at det sker. Der er mange steder man kan få hjælp til det, men det kræver, at man vil have hjælp.

Jeg synes, det lyder som en super god ide, hvis du taler med pædagogen på skolen. Det er godt tænkt af dig, og det lyder helt rigtigt. Så det synes jeg, du skal gøre, så hurtigt du kan. Og så synes jeg, at du skal overvinde din frygt for, at din mor får noget at vide. Det er nemlig rigtig vigtigt, at du får fortalt nogle voksne omkring dig, hvad du går og tumler med. Hvis du synes, det er svært, har du jo dit gode brev, som du kan starte med at vise. Her fortæller du fint om din situation.

Til sidst vil jeg opfordre dig til at kigge på Hope Ung www.hope.dk/ung/ der er en rådgivning for unge, der har en far eller mor, der drikker for meget. Her kan du få mere rådgivning, hvis du ønsker det, og du kan læse om andre unge, se film og spille spil.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

"alene" hør andres fortællinger

Hør YouTuber og influencer Emilie Briting og 17-årige Martha tale om at sige det højt, hvis man har det svært, og hvem man kan gå til.

Hjælpesætning
Få en hjælpesætning, der kan minde dig om, at du godt kan klare det, og at du er god nok!

Hvilken sætning hjælper dig?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat