Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hvad gør jeg ???

Hej

jeg går i klasse med en dreng og tror han har det svært hjemme. Han er virklig tynd han stille han sidder tit i vinduet i pauserne i skolen og kigger ud.

Men en dag var jeg ud at handle med mine forældre og det var han os

jeg ser en dame tag fat i ham og siger stå ikke der og glo hjælp dog hun ser beruset ud og lugter af øl

man kan se i hans øjne han kigger rundt have virklig ondt af ham

hvad hvis han lider hjemme

Hvordan finder jeg ud af hvad der forgår ??

Pige, 12 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 12 årige pige.

Hvor er du dog en sød, omsorgsfuld og opmærksom pige. Det er meget fint gjort af dig at skrive herind fordi du er bekymret for en klassekammerat.

Jeg syntes, at du skal fortælle din lærer hvad du så den dag, du og dine forældre var ude og handle. Og også hvad du ellers har set i skolen, som bekymrer dig ved  drengen i din klasse. Hvis du syntes det er alt for svært at skulle gøre selv, kan du også spørge din mor eller far om de ikke vil hjælpe dig med at tale med din lærer.  Du kan nok også skrive til din lærer på intra, så kan læreren læse det og skrive eller snakke mere med dig. Måske kan du også starte med at fortælle dine forældre om dine bekymringer, det er nemlig rigtig gjort, at du vil hjælpe drengen. Det lyder nemlig til at han har brug for hjælp fra en god klassekammerat, som dig. Dine forældre kan også ringe til kommunen og fortælle om deres bekymring for drengen. Så skal kommunen nemlig, tjekke på hvordan han har det derhjemme.

Din lærer kender også drengen fra din klasse og har måske også selv lagt mærke til, at han ikke ser ud til at have det godt. Din lærer har muligheden for at tale med drengen og hvis hun også er bekymret kan hun kontakte kommunen og fortælle dem, at hun er bekymret og måske kan kommunen hjælpe ham. 

Hvis ikke kommunen kan hjælpe ham, kan det også bare være en stor hjælp for ham, hvis lærere måske holder lidt ekstra øje med ham og giver ham noget mere omsorg, så på alle måder kan det give drengen stor hjælp, at du taler med din lærer.

Hvis du har brug for at tale mere om din bekymring, er du altid velkommen til at ringe ellerl skrive på  116111.

Stor ros til dig for at være sådan en omsorgsfuld klassekammerat.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Drikker din mor eller far for meget? Få flere gode råd her

Det er svært at leve med en forælder, der drikker for meget. Det kan føles som om, de slet ikke er sig selv. Alkoholen kan også gøre, at du ikke føler dig tryg og du kan måske føle, at din mor eller far vælger at drikke fremfor at passe på sig selv og sin familie.

Måske har du tanker som: Jeg tror mine forældre har et alkoholmisbrug! Min mor er alkoholiker, hvad kan jeg gøre? Min far drikker i smug, hvem skal jeg sige det til? Jeg kan ikke stole på min far, for jeg ved ikke hvornår han drikker sig fuld. Når min mor er ædru elsker jeg hende, men når hun er fuld, så er hun en helt anden person.

Hvis der er alkoholproblemer i din familie, er det vigtigt, at du ikke går alene med det. Her på siden kan du finde gode råd til, hvordan du får hjælp til at tale om det – og hvem du kan tale med det om. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.
Stem

Forældre og alkohol

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat