Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Flytte hjemmefra, under 18

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 16 år

Tak fordi du skriver ind og fortæller din historie. Du har helt ret, når du skriver, at din familie burde være dem, der støtter og accepterer dig, som du er. Måske ved du det her – men det er ulovligt og slet ikke okay, at forældre slår deres børn. Derfor håber jeg også, at du ikke tænker, at det er dig, der er gal på den. Ingen børn bør udsættes for vold, og jeg vil selvfølgelig prøve at give dig nogle råd til, hvordan du kan komme videre.

Jeg kommer til at tænke på, om du har fortalt nogen, hvad der sker derhjemme? Ofte kan det at fortælle andre om ens tanker og følelser virke lidt ”lettende”. Når jeg læser dit brev, tænker jeg, at det ville være en god idé for dig at fortælle om din situation til en voksen. En voksen person vil kunne hjælpe dig videre. Er der en voksen person i din omgangskreds, som du kunne fortælle det til?

Du spørger til dine muligheder for at bo et andet sted. Ud fra dit brev bliver det min opfattelse, at det kunne være en god løsning. Jeg vil også sige, at det godt kan lade sig gøre. Det du kan gøre er at kontakte din kommune. Hvis et barn ikke har det godt derhjemme, så kan kommunen hjælpe med at finde et andet sted at bo. Jeg ved fra andre, at det kan virke lidt svært at skulle tage kontakt til kommunen. Børns Vilkår har det der hedder en bisidderordning, som er til for at hjælpe i sådan en situation. En bisidder taler din sag og hjælper dig med kontakten til kommunen. Hvis du har lyst til at læse mere, kan du gøre det her. Og hvis du tænker, det er en god idé, kan du ringe til BørneTelefonen på 116111. Her sidder søde rådgivere klar til at lytte til dig. De fortæller også gerne mere omkring bisiddere.

Til sidst skriver du, at du ikke ønsker, at dine søskende skal flytte. Jeg kommer til at tænke på, om du ved, at de har det godt? Måske oplever de nogle af de samme ting, som du oplever derhjemme. Kunne det være en idé at prøve at snakke med dem?

Jeg håber, du kan bruge mine råd og ønsker dig alt det bedste.

Venlig hilsen BørneTelefonen

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Flytte hjemmefra Andre der hjælper

Anonym rådgivning i din kommune

Alle kommuner tilbyder åben, anonym rådgivning for børn og unge.
Læs mere

Headspace

Brug for nogen at tale med? Ring, sms, chat eller duk op (12-25 år)
Læs mere

Studenterrådgivningen

Psykologhjælp og andre tilbud til studerende på videregående uddannelse
Læs mere

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat