Brev

Flytte hjem til min storsøster

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år.
Tak for dit brev. Det lyder til, at det ikke er rart at være hjemme hos dig, når din mor ryger og drikker hele dagen. Du skriver også, at du græder dig i søvn om aftenen, fordi du ikke har det godt hjemme. Derfor synes jeg at det er rigtigt godt, at du skriver herind, for det er vigtigt, at du får hjælp, så du ikke skal gå og have det sådan.

Du skriver, at du gerne vil bo hos din søster, men at hun ikke ved, om du er gammel nok til at flytte fra din mor. Det lyder til, at din søster støtter dig, og det er vigtigt, at du har en, du kan snakke med om det. Måske kan du vise hende dit brev og mit svar?

Hvis man ikke har det godt derhjemme, og ens forældre ikke kan passe godt nok på én, kan det faktisk godt lade sig gøre at flytte fra sine forældre, selvom man er under 18. Det er noget, som socialforvaltningen i den kommune man bor i, kan hjælpe med.
Det betyder, at du og din søster kan tage op og fortælle en socialrådgiver på kommunen om, hvordan det er hos dig, og at du ikke har det godt derhjemme.

Det vil også være en god idé, hvis du snakker med andre voksne om det. F.eks. en lærer eller et familiemedlem du har tillid til. Så kan de også støtte dig i det.

Du kan også ringe til BørneTelefonen og få hjælp af en af vores bisiddere. Du kan læse om dem her. De kan hjælpe dig med at tage kontakt til kommunen og støtte dig i hele forløbet.

Venlig hilsen BørneTelefonen

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat