Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Far utro+Fængslet for kokain

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige

Tak for dit brev. Det er rigtig godt, at du har har skrevet herind. Jeg kan virkelig godt forstå, at du ikke ved, hvad du skal gøre. Du er blevet blandet ind i dine forældres problemer, uden at du selv ønskede det, og jeg forstår godt, hvis du er forvirret og ked af det.

Jeg tænker, det har været voldsomt for dig og din søster at opleve, at begge jeres forældre blev anholdt. Var der mon nogen fra jeres familie eller en anden voksen, der kom og talte med jer om, hvad der skete? Jeg tror, det er vigtigt, at I begge får muligheden for at snakke med en voksen om, hvad der er sket, og hvad der kommer til at ske med din far. Måske har du én i tankerne? Måske en, som du i forvejen føler dig tryg ved, men ellers kan det f.eks. være en lærer fra din skole, en pædagog fra klubben eller en god venindes forældre? 

Måske har din mor ikke overskud til at hjælpe dig så meget lige nu, hvis hun både er højgravid og også skal få det hele til at fungere derhjemme uden din far. Men jeg tror som sagt, det er rigtig vigtigt, at du får talt med en voksen om alt det, der er sket. Hvis det er svært at komme i tanke om, hvem du kunne tale med, kan du jo starte med at ringe til BørneTelefonen på 116 111. Her er der altid en rådgiver klar til at tale med dig og hjælpe dig.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Drikker din mor eller far for meget? Få flere gode råd her

Det er svært at leve med en forælder, der drikker for meget. Det kan føles som om, de slet ikke er sig selv. Alkoholen kan også gøre, at du ikke føler dig tryg og du kan måske føle, at din mor eller far vælger at drikke fremfor at passe på sig selv og sin familie.

Måske har du tanker som: Jeg tror mine forældre har et alkoholmisbrug! Min mor er alkoholiker, hvad kan jeg gøre? Min far drikker i smug, hvem skal jeg sige det til? Jeg kan ikke stole på min far, for jeg ved ikke hvornår han drikker sig fuld. Når min mor er ædru elsker jeg hende, men når hun er fuld, så er hun en helt anden person.

Hvis der er alkoholproblemer i din familie, er det vigtigt, at du ikke går alene med det. Her på siden kan du finde gode råd til, hvordan du får hjælp til at tale om det – og hvem du kan tale med det om. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.
Stem

Forældre og alkohol

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat