Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Far drikker…

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 11-årige pige

Tak for dit brev – hvor er du altså god til at sætte ord på, hvordan du har det, og hvad du gerne vil have hjælp til. Skilsmisser er aldrig sjove, så jeg kan rigtig godt forstå, at du savner din far. Derfor har det været en rigtig god løsning, at I kan snakke sammen på Skype.

Desværre havde du en rigtig dårlig oplevelse med din far. Det, han gjorde mod dig, hvor du blev rigtig forskrækket, er slet ikke i orden. Det er de voksnes og specielt din fars ansvar, at det er en god og rar oplevelse for dig at snakke med ham.

Du spørger, hvordan du kan tilgive din far. Jeg tror, at I alle ville blive mest glade, hvis I igen kunne have det rart sammen. Men jeg tror også, at det er vigtigt, at din far får at vide, at han ikke igen skal give dig sådan en forskrækkelse. Det kan godt være, at han ikke kan huske det, fordi han var fuld. Men han gjorde dig rigtig ked af det og bange. Måske kunne du fortælle nogle af de her ting til ham? Måske kunne din mor hjælpe dig at sige tingene? Eller måske kunne du vise ham dit brev her til brevkassen?

Det er også vigtigt, at du husker at fortsætte med at snakke med dine forældre om de ting, der er svære. Og nogle ting kan det måske være, at du hellere vil snakke med en anden voksen om? Måske kunne det være rart også at snakke med en af dine lærere? Ved at snakke om det, vil du opleve, at du bliver mindre ked af det.

Lige nu er du utryg og bange, det kan jeg godt forstå. Jeg håber, når du/I får snakket med din far, du langsomt igen vil føle dig tryg og kan besøge ham. Måske I kan lave nogle særlige aftaler, fx at du er hos ham lidt kortere end du plejer, eller måske kan invitere en veninde med, så du ikke er der alene. Det er måske også en mulighed at far de næste gange I skal ses, kan komme til Danmark og I så er sammen måske bare et par timer ad gangen? Du kan jo prøve at snakke med din mor, om hvad der kunne være den bedste løsning for dig, så du er tryg og kan nyde samværet med din far.

Hvis du har brug for flere idéer eller bare har brug for at snakke, er du altid velkommen til at skrive eller ringe. Det kan du gøre helt anonymt, og der sidder en masse søde voksne, som rigtig gerne vil lytte på dig og hjælpe dig.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Drikker din mor eller far for meget? Få flere gode råd her

Det er svært at leve med en forælder, der drikker for meget. Det kan føles som om, de slet ikke er sig selv. Alkoholen kan også gøre, at du ikke føler dig tryg og du kan måske føle, at din mor eller far vælger at drikke fremfor at passe på sig selv og sin familie.

Måske har du tanker som: Jeg tror mine forældre har et alkoholmisbrug! Min mor er alkoholiker, hvad kan jeg gøre? Min far drikker i smug, hvem skal jeg sige det til? Jeg kan ikke stole på min far, for jeg ved ikke hvornår han drikker sig fuld. Når min mor er ædru elsker jeg hende, men når hun er fuld, så er hun en helt anden person.

Hvis der er alkoholproblemer i din familie, er det vigtigt, at du ikke går alene med det. Her på siden kan du finde gode råd til, hvordan du får hjælp til at tale om det – og hvem du kan tale med det om. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.
Stem

Forældre og alkohol

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat