Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Familie-Min mor og mig kan ikke sammen

min mor drikker og er uteregnelig,

kan man selv bestemme plejefamilie hvis man vil flytte??

Pige, 13 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære du

Tak for dit brev. Det er så fint, at du har fundet frem til BørneTelefonen, nu hvor du overvejer, om det ville være bedre for dig at bo et andet sted end hos din mor.

Du har måske oplevet, at når din mor drikker og er utilregnelig, så har hun svært ved at passe godt på dig... Selv om hun måske gerne ville. Det kan hun få hjælp til, men det vender jeg lige tilbage til.
 

Jeg vil nemlig gerne give dig et svar på det spørgsmål, du stiller. Det er kommunen, der bestemmer, hvilken familie man skal bo ved, hvis man skal flytte væk fra sine forældre. Men man kan godt ønske et bestemt sted, og så undersøger de først, om det kan lade sig gøre.

Hvis du f.eks. godt kunne tænke dig at bo hos dine bedsteforældre, din moster eller en anden i familien, kan kommunen snakke med dem og se, om de tror at det kunne være et godt sted for dig at bo. Det kan også være, du kender nogen, som ikke er i din familie, men som betyder meget for dig. Det kan også nogle gange lade sig gøre.

Kommunen vil jo prøve at finde det bedste sted til dig, og rigtig mange børn har det bedst med at komme til at bo hos nogen, de kender i forvejen.

Men jeg får altså lyst til at sige til dig, at kommunen også har mulighed for at hjælpe din mor med at holde op med at drikke. Hun kan få hjælp helt gratis. Hvis din mor fik hjælp og holdt op med at drikke, kunne du måske blive boende hjemme hos hende...

Hvis du ringer her til BørneTelefonen på 116 111, kan vi hjælpe dig med at fortælle din kommune, hvordan tingene er hjemme hos dig, så kommunen kan hjælpe dig og din mor. Du kan også selv ringe til kommunen, for det kan alle børn gøre, hvis de gerne vil fortælle om noget derhjemme, eller hvis de gerne vil have hjælp til noget med familien. Nummeret til din kommune kan du finde på deres hjemmeside, men som sagt vil vi også rigtig gerne hjælpe dig med det.

Det kan også være at du kender en som du er tryg ved at fortælle om hvordan du har det? Det kan være en lærer, en venindes mor eller en anden som du tænker vil støtte dig i at få hjælp.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Drikker din mor eller far for meget? Få flere gode råd her

Det er svært at leve med en forælder, der drikker for meget. Det kan føles som om, de slet ikke er sig selv. Alkoholen kan også gøre, at du ikke føler dig tryg og du kan måske føle, at din mor eller far vælger at drikke fremfor at passe på sig selv og sin familie.

Måske har du tanker som: Jeg tror mine forældre har et alkoholmisbrug! Min mor er alkoholiker, hvad kan jeg gøre? Min far drikker i smug, hvem skal jeg sige det til? Jeg kan ikke stole på min far, for jeg ved ikke hvornår han drikker sig fuld. Når min mor er ædru elsker jeg hende, men når hun er fuld, så er hun en helt anden person.

Hvis der er alkoholproblemer i din familie, er det vigtigt, at du ikke går alene med det. Her på siden kan du finde gode råd til, hvordan du får hjælp til at tale om det – og hvem du kan tale med det om. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.
Stem

Forældre og alkohol

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat