Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ensom, men søger også ensomheden

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære unge pige

Tak, for dit fine og følsomme brev. Jeg kan tydeligt mærke dine tanker og frustrationer og synes det er godt, du har skrevet her for at få råd og hjælp.

Du har oplevet mange ting i dit liv, som du selv skriver, og alle ens oplevelser sætter sit præg på én på den ene eller anden måde. Du beskriver noget ustabilitet i din opvækst og nogle rodede familieforhold. Jeg tænker, at dette er medvirkende til at give dig denne følelse af ensomhed - og måske samtidig en længsel efter ensomhed.

Du skriver, at du vælger mange mennesker fra, og at du nu har én veninde tilbage. Jeg håber, at dette er en god veninde, som du kan snakke ærligt med, og så som kan lytte og forstå dig. 

Jeg bliver rigtig bekymret for dig, når du skriver, at du ubevidst tænker på måder, du kunne dø på. Jeg tror, at det er vigtigt, at du får snakket med nogen om disse tanker. Har du mon en lærer, som du føler tillid til, som du kan snakke med? Det kan være en stor hjælp, blot at få snakket om alle sine tanker, og jeg kan læse, at du har mange tanker, og at de til tider forvirrer dig.

En anden mulighed kan være at gå til din læge. Læger kan være rigtig gode at snakke med, når man har det svært, og din læge kan også være med til at vurdere, om det vil være godt med noget yderligere hjælp. Kan du mon forestille dig dette?

Som skrevet tidligere håber jeg også, at din veninde kan være en hjælp og støtte i denne sammenhæng. Måske kan hun hjælpe dig med at tage kontakt til din læge?

Det lyderr lidt som om, du selv er bekymret for, at du er begyndt at feste og drikke meget? Du skriver, at du ikke ved hvem du selv er, og alt dette fortæller mig, at du har brug for nogen, du kan stole på og snakke med, som kan hjælpe dig igennem alt det, du har oplevet og nu oplever.

Jeg håber virkelig, at du kan finde en i dit liv, som du kan have tillid til igennem dette. Jeg vil også anbefale dig at ringe til BørneTelefonen på 116111, hvor der sidder rådgivere klar, der gerne vil lytte til dig og snakke med dig om dine muligheder for at få hjælp.

Med venlig hilsen

BørneTelefonen

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat