Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Dummede mig virkelig

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej 15 årig pige

Jeg kan godt forstå, at du er usikker på, hvad du skal stille op med din situation.

Ofte sker der jo det, når man drikker, at fornuften har det med at forsvinde lidt i baggrunden. I din situation skete der ikke mere end, at du kyssede med en ældre fyr.

Han skal jo lige så meget som dig tænke sig om, og måske endda mere - da han er forlovet og har barn, og er meget ældre end dig. Egentlig tænker jeg, at det ikke er okay, det han har gjort. Hverken over for dig eller for hans kone. Og jeg er lidt i tvivl om, hvordan du egentlig har det med oplevelsen, udover at være bange for om der er nogen, der finder ud af det? Ud fra det du beskriver, så tænker jeg nemlig, at det kan være ubehageligt, at det skete uden at du sådan helt følte, at du fik sagt fra. Hvis det gør dig trist og ubehageligt til mode, så er det vigtigt, at du får talt med nogen om det.

Når nogen er meget ældre end én selv, så kan det nemlig være svært at sige fra. Derfor er det heller ikke helt okay, at han har gjort det, når han kunne se at du var fuld og var så meget yngre end ham.

Men sket er sket, og det kan jo ikke gøres om. Det er erfaring som har gjort dig klogere - og den slags skal man ofte igennem for at lære, hvad man kan lide og hvor ens grænser er. 

Hvis du har brug for at tale episoden igennem og dine tanker omkring det, kan du jo tale med hende veninden som så jer. Nogen har det bedst med, at få sagt alle tankerne og følelserne højt, før det kan komme "ud af kroppen". Det kan også være, at der er en anden, som det ville være rart at snakke med det om. Især hvis du føler dig trist og bekymret over det.

De bedste ønsker,

BørneTelefonen

Drikker din mor eller far for meget? Få flere gode råd her

Det er svært at leve med en forælder, der drikker for meget. Det kan føles som om, de slet ikke er sig selv. Alkoholen kan også gøre, at du ikke føler dig tryg og du kan måske føle, at din mor eller far vælger at drikke fremfor at passe på sig selv og sin familie.

Måske har du tanker som: Jeg tror mine forældre har et alkoholmisbrug! Min mor er alkoholiker, hvad kan jeg gøre? Min far drikker i smug, hvem skal jeg sige det til? Jeg kan ikke stole på min far, for jeg ved ikke hvornår han drikker sig fuld. Når min mor er ædru elsker jeg hende, men når hun er fuld, så er hun en helt anden person.

Hvis der er alkoholproblemer i din familie, er det vigtigt, at du ikke går alene med det. Her på siden kan du finde gode råd til, hvordan du får hjælp til at tale om det – og hvem du kan tale med det om. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.
Stem

Forældre og alkohol

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat