Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Angst eller..?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år,

Mange tak for dit brev til BørneBrevkassen. Når jeg læser dit brev, lyder det som om, at du gør dig mange tanker, om hvem du er. Du fortæller om dine relationer til dine venner og om en usikkerhed på, om de mon kan lide dig. Du spørger ligeledes om, hvorfor du tror, de taler om dig, og om det er angst eller typisk for teenageårene... Mon det er rigtig forstået?

Du fortæller, at du tidligere er blevet mobbet, men at du har fået venner nu. Jeg tænker, uden at vide det, at mange af dine tanker og usikkerhed måske hænger sammen med den gang, du blev mobbet.

Jeg ved fra mange andre unge, jeg har talt med, der er blevet mobbet, at mobning sætter sine spor. De føler sig usikre, har et lavt selvværd, føler sig ensomme (selvom de har fået venner, og selvom mobningen er stoppet), kan opleve pludselig vrede eller pludselig blive meget kede af det... Følelser du måske genkender..?

Jeg får lyst til at fortælle dig at mobning aldrig kan være din egen skyld. Mobning er noget, der opstår, når f.eks. klasser i skolen, vennegrupper på facebook (osv.) får lov til at udvikle sig i en uheldig og dum retning ved, at det er gået hen og blevet normalt og okay f.eks. at tale grimt til hinanden, og at det er blevet normalt og okay at ignorere og holde bestemte klassekammerater (eller venner) uden for, eller normalt og okay at true eller at være voldelige.

Men mobning kan også forsvinde igen og stoppe – ligesom i dit tilfælde... Men det betyder ikke, at det ikke stadig kan fylde – bare på en anden måde... Mon du kan følge mig..?

Du fortæller, at du skærer i dig selv, og at du stadig har selvmordstanker – handlinger og tanker, som jeg tænker skal tages alvorligt. Mon der er nogen, der ved, at du har det sådan indeni? Mon dine forældre ved, at du skærer i dig selv og har selvmordstanker?

Jeg ved ikke, om du taler godt med dine forældre (?), men jeg tænker, at du skal have støtte fra en voksen til at få troen på dig selv igen, troen på at du er en dejlig ung pige, som dine venner gerne vil være sammen med. På den måde tænker jeg, at dit behov for at skære i dig selv og dine selvmordstanker måske vil forsvinde over tid.

Mon du kan finde en voksen, som du har tillid til, og som du ved vil lytte til dig og hjælpe dig? Måske du kunne vise dine forældre dit brev til BørneBrevkassen og mit svar... Nogen gange kan det nemlig være nemmere at fortælle om svære følelser, hvis man f.eks. kan tale ud fra et brev.

Hvis du ikke føler, at du kan tale med dine forældre, kunne du måske tale med en lærer fra din skole, din sundhedsplejerske eller måske et familiemedlem..?

En mulighed kunne også være at du kontaktede LMS – Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade..? Her kan du søge og få hjælp både via personlig rådgivning og via telefon-, mail,- og chatrådgivning. Du kan læse mere om dem > her

Du er også meget velkommen til at ringe på BørneTelefonen på 116 111 eller at logge på chatten og tale med en af vores rådgivere der. Måske de kan hjælpe dig på andre måder.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat