Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Alkoholiker Forældre

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære xx.

Tak for dit brev. Det er rigtig godt, du skriver hertil og fortæller, hvordan du har det. Jeg tænker ikke, det er okay, når tingene hjemme hos dig med dine forældre er som det, du beskriver. Jeg kan godt forstå dig, når du bliver bange og nervøs for, hvor din mor er. Måske kan det føltes ekstra svært for dig at tale med din far om, når du oplever deres skænderier forud for din mor går fra jer. Det må være rigtigt svært for dig i de perioder, din mor ikke er hjemme.

Når du fortæller om, hvordan det er hjemme hos dig, tænker jeg på, om der måske er nogle andre voksne i din familie, du kan tale med? Måske var det noget, dig og din søster sammen kunne gøre, hvad tænker du om det? Du fortæller i dit brev, at du er genert, måske vil det derfor være ekstra svært for dig at fortælle om... Kunne det være en ide for dig at skrive om, hvad der sker i et brev, også give brevet til en voksen i familien, du er tryg ved?

Jeg vil anbefale dig en hjemmeside, der hedder www.dedrikkerderhjemme.dk. Det er en side, hvor børn der har problemer med deres forældre i samme retning som dig, kan tale med nogle voksne om, hvordan de har det med, at deres forældre drikker. Du kan ringe til dem helt anonymt. Hvad tænker du om det, kunne det være noget for dig?

En anden mulighed for dig er at kontakte din kommune. Ofte vil de mennesker, der er inde på kommunen, kunne hjælpe med, at I alle sammen i familien kunne få noget hjælp og støtte. Det kan måske føles som en rigtigt stor mundfuld for dig, som barn at stå med... Derfor spekulerer jeg på en anden løsning for dig, det ville være at få hjælp af en bisidder her fra BørneTelefonen.

En bisidder kan hjælpe dig med, hvordan du kan snakke med kommunen. Det kan gøres må mange måde, du kan skrive eller ringe derind. Hvis du oplever at skulle til møde derinde og fortælle om, hvordan det er hjemme hos dig, kan bisidderen tage med dig.

Eller du kan starte med at ringe til BørneTelefonen på 116 111, hvis du tænker, at du gerne vil vide mere om, hvilke muligheder der er for dig. Vi vil i hvert fald rigtig gerne hjælpe dig, så du og din familie kan få det bedre sammen.

Mange kærlige hilsner

BørneTelefonen

Drikker din mor eller far for meget? Få flere gode råd her

Det er svært at leve med en forælder, der drikker for meget. Det kan føles som om, de slet ikke er sig selv. Alkoholen kan også gøre, at du ikke føler dig tryg og du kan måske føle, at din mor eller far vælger at drikke fremfor at passe på sig selv og sin familie.

Måske har du tanker som: Jeg tror mine forældre har et alkoholmisbrug! Min mor er alkoholiker, hvad kan jeg gøre? Min far drikker i smug, hvem skal jeg sige det til? Jeg kan ikke stole på min far, for jeg ved ikke hvornår han drikker sig fuld. Når min mor er ædru elsker jeg hende, men når hun er fuld, så er hun en helt anden person.

Hvis der er alkoholproblemer i din familie, er det vigtigt, at du ikke går alene med det. Her på siden kan du finde gode råd til, hvordan du får hjælp til at tale om det – og hvem du kan tale med det om. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.
Stem

Forældre og alkohol

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat