Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

alkohol og stoffer

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14

 

Tak for dit brev. Det lyder ikke som om, at det ikke er særligt rart for dig på nuværende tidspunkt. Det er godt, at du skriver herind!

 

At dine forældre drikker, kan der være mange forskellige grunde til, men helt sikkert er det, at et barn aldrig kan være skyld i forældres alkoholmisbrug og- eller stofmisbrug.

Det er heller ikke dit ansvar at få dem til at stoppe med deres misbrug, det kan du ikke og det skal du ikke. Men du kan hjælpe dig selv og din familie ved at fortælle det til en ansvarlig voksen, som kan gøre noget ved det.

Derfor vil jeg høre dig ad, om du mon kunne have mod på at fortælle din lærer om situationen..? Det lyder nemlig som om, at din lærer har mistanke om, hvad der foregår..?

Jeg tænker også, at det vil være godt for dig, hvis du fortalte din lærer, at du er bange for at din far slår dig, hvis han finder ud af, at du har fortalt, hvad der foregår derhjemme. Hvis du ikke føler for at fortælle din lærer om situationen, kan du måske komme i tanke om en anden voksen, som du stoler på?

Hvis du føler, at det kan være en hjælp, skal du være velkommen til at vise dit brev og mit svar. Det kan nogen gange være med til at tage "hul" på noget, der er svært...

 
Jeg får også lyst til at fortælle dig om hjemmesiden

http://www.dedrikkerderhjemme.dk

- her har du mulighed for at få rådgivning omkring dine forældres alkoholmisbrug. Siden henvender sig til børn og unge, som har forældre, der drikker for meget.

 

I dit brev nævner du også, at din mor er sur på dig fordi du er homoseksuel.
At være homoseksuel er ikke noget man vælger, lige så lidt som man vælger at være heteroseksuel. Det man vælger er, om man lever efter den seksualitet man kan mærke, man har. Så jeg kan godt forstå, at du synes det er rigtigt hårdt, at din mor ikke accepterer din seksualitet.

Har du mon spurgt ind til, hvad det er, der gør hende sur ved, at du homoseksuel?

 

Måske kunne det også i denne situation være rart for dig, at du fik delt dine tanker omkring det med en fortrolig voksen, som måske kunne mægle mellem jer?

Og måske kunne det være rart for dig at skrive et brev til din mor, hvor du fortæller, hvad det gør ved dig, at din mor reagerer som hun gør..?

www.sexlinien.dk

 har du mulighed for at få flere råd omkring din seksualitet og dét, som er svært.

 

Husk vi også har BørneTelefonen, som er gratis og anonym (telefon 116 111). Her har du mulighed for at vende det, som du har behov for med voksne rådgivere, som er vant til at tale med børn og unge om svære ting. Det gode ved denne rådgivningsmulighed er, at rådgiveren får mulighed for at spørge ind til nogle ting, som ikke helt kan lade sig gøre via BørneBrevkassen.

 

 

Kærlig hilsen BørneBrevkassen

Drikker din mor eller far for meget? Få flere gode råd her

Det er svært at leve med en forælder, der drikker for meget. Det kan føles som om, de slet ikke er sig selv. Alkoholen kan også gøre, at du ikke føler dig tryg og du kan måske føle, at din mor eller far vælger at drikke fremfor at passe på sig selv og sin familie.

Måske har du tanker som: Jeg tror mine forældre har et alkoholmisbrug! Min mor er alkoholiker, hvad kan jeg gøre? Min far drikker i smug, hvem skal jeg sige det til? Jeg kan ikke stole på min far, for jeg ved ikke hvornår han drikker sig fuld. Når min mor er ædru elsker jeg hende, men når hun er fuld, så er hun en helt anden person.

Hvis der er alkoholproblemer i din familie, er det vigtigt, at du ikke går alene med det. Her på siden kan du finde gode råd til, hvordan du får hjælp til at tale om det – og hvem du kan tale med det om. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.
Stem

Forældre og alkohol

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat