Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Alkohol i familien

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Pige

Tak for dit brev. Det er godt du skriver herind. Det lyder rigtig svært for dig der hjemme. Det skal du have hjælp til fra voksne. Jeg bliver igtigt bekymret for dig og jeg vil gerne at hjælpe dig. 

Når der er for meget alkohol i familien, så er det altid de voksnes ansvar at få det stoppet. Alkoholen kan hurtigt tage over, så du ikke får den opmærksomhed og tryghed som du har brug for. Er det mon rigtig forstået. 

Jeg tænker, at du nok må være trist, bange og ked af det indimellem og det må være utrygt for dig at komme hjem fra skole. Du skal vide at det, der sker derhjemme aldrig er din skyld og du har ret til at have det godt derhjemme både hos din mor og din far. 

Du skriver, at din mor er stoppet med at drikke, fordi det blev meldt til kommunen. Jeg kommer til at tænke på, om du mon også har fået noget hjælp den gang?

Ved din lærer mon hvor svært du har det derhjemme? Din bedste venindes mor har meldt det til kommunen og derefter måtte du ikke tale med din bedste veninde. Men måske kunne du alligevel  tale med hende og hendes mor igen? Også selvom din mor blev sur sidste gang, så er det det rigtige du gør, ved at fortælle nogen om hvad der sker derhjemme.  

Måske kan du fortælle din lærer, at du har skrevet herind og bedt om hjælp, fordi du har det rigtig svært derhjemme. Du kan måske vise din lærer dit brev og mit svar og så kan I tale videre om det? Hvad tænker du om det?    

Måske kan du tale med en veninde om det der hjemme og få hendes forældre til at hjælpe dig. For du skal helt sikkert have noget hjælp. Det er ikke okay sådan som det er hjemme hos dig. 

Du kan også få hjælp fra BørneTelefonen. Vi kan hjælpe dig med at tale med kommunen, så de ved, at du har brug for hjælp. Du kan også få en voksen fra BørneTelefonen med til at snakke med kommunen - vi kalder det at få en bisidder. Du kan ringe ind eller smse med os på 116111, så kan vi snakke mere om det med en bisidder eller andre ting, som du vil snakke om. Vi vil meget gerne hjælpe dig.

Her kan du læse og se videoer, om det af få en voksen bisidder med i kommunen her: https://www.bornetelefonen.dk/bisidder-b%C3%B8rnetelefonen

Jeg synes du er rigtig modig og sej, når du skriver herind og beder om hjælp og du fortjener, at være glad og have det godt både hos din mor og din far.   

Jeg håber, du har fået mod til at finde en voksen du kan tale med.

Du er selvfølgelig altid velkommen til at skrive igen eller ringe herind på 116111.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen 

Drikker din mor eller far for meget? Få flere gode råd her

Det er svært at leve med en forælder, der drikker for meget. Det kan føles som om, de slet ikke er sig selv. Alkoholen kan også gøre, at du ikke føler dig tryg og du kan måske føle, at din mor eller far vælger at drikke fremfor at passe på sig selv og sin familie.

Måske har du tanker som: Jeg tror mine forældre har et alkoholmisbrug! Min mor er alkoholiker, hvad kan jeg gøre? Min far drikker i smug, hvem skal jeg sige det til? Jeg kan ikke stole på min far, for jeg ved ikke hvornår han drikker sig fuld. Når min mor er ædru elsker jeg hende, men når hun er fuld, så er hun en helt anden person.

Hvis der er alkoholproblemer i din familie, er det vigtigt, at du ikke går alene med det. Her på siden kan du finde gode råd til, hvordan du får hjælp til at tale om det – og hvem du kan tale med det om. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.
Stem

Forældre og alkohol

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat