Brev

Alkohol

Hej
Jeg er en pige på 13 år.
Jeg skriver herind fordi min veninde og jeg snakkede sammen. Og pludselig græd hun mega meget fordi at hun er bange for at hendes far er alkoholiker. Hun vil helst bare holde det hemmeligt , men jeg ved ikke om vi skal tage fat i en voksen. Jeg kan ikke tænke på andet.
Hvad skal jeg gøre?

Pige, 13 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år 

Jeg er rigtig glad for, at du har skrevet ind til BørneTelefonen, efter at du har snakket med din veninde. Hvor er du bare en rigtig god ven til din veninde. Det er vigtigt, at man har nogle gode venner omkring sig, som man kan snakke med både gode og triste ting om.

Jeg kan godt forstå, at du ikke har kunne tænke på andet siden jeres snak – jeg vil rigtig gerne hjælpe dig og din veninde videre herfra.  

Alkohol er et tungt emne at stå med alene på sine skuldre, når man er 13 år gammel. Når jeg læser dit brev, så tænker jeg om det kunne være en mulighed, hvis du tager din veninde i hånden og i to sammen finder en lærer eller pædagog, som i rigtig godt kan lide og stoler på – Kunne det være en mulighed? Det kan også være en helt anden voksen, som din veninde har lyst til at snakke med om sin far.

Mon din veninde ved, at du har skrevet til BørneTelefonen? Du kan jo vise hende, hvad jeg har svaret tilbage til dig. En anden mulighed kunne nemlig også være, hvis din veninde måske selv ringede eller skrev til BørneTelefonen? På BørneTelefonen er man altid anonym og det er helt gratis. Så kan vi hjælpe din veninde med forskellige forslag til, hvad hun kan gøre.

Din veninde kan også læse mere her (måske kan du læse sammen med hende, hvis hun har lyst?): https://bornetelefonen.dk/alkohol-i-familien/

Du skriver i dit brev, at du ikke kan tænke på andet og det er ikke noget, som du skal gå rundt med alene. Så hvis du oplever at din veninde ikke har lyst til nogle af de forslag, så kunne det også være en mulighed, hvis du måske snakker med din egen mor eller far om det?

Du er altid velkommen til at ringe eller skrive til BørneTelefonen igen. Vi vil gerne lytte og hjælpe med stort og småt.

Kærlig Hilsen BørneTelefonen

 

 

Drikker din mor eller far for meget? Få flere gode råd her

Det er svært at leve med en forælder, der drikker for meget. Det kan føles som om, de slet ikke er sig selv. Alkoholen kan også gøre, at du ikke føler dig tryg og du kan måske føle, at din mor eller far vælger at drikke fremfor at passe på sig selv og sin familie.

Måske har du tanker som: Jeg tror mine forældre har et alkoholmisbrug! Min mor er alkoholiker, hvad kan jeg gøre? Min far drikker i smug, hvem skal jeg sige det til? Jeg kan ikke stole på min far, for jeg ved ikke hvornår han drikker sig fuld. Når min mor er ædru elsker jeg hende, men når hun er fuld, så er hun en helt anden person.

Hvis der er alkoholproblemer i din familie, er det vigtigt, at du ikke går alene med det. Her på siden kan du finde gode råd til, hvordan du får hjælp til at tale om det – og hvem du kan tale med det om. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.
Stem

Forældre og alkohol

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat