Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev til min forælder, der drikker

Når ens mor eller far drikker, kan det nogle gange føles svært at tale sammen. Måske fordi dine forældre ikke indrømmer det eller fordi, dine forældre ikke vil blande dig ind i det.

Men det ændrer ikke på, at du kan mærke det. Nogle børn og unge fortæller, at de har prøvet at tale med deres forældre, men at der ikke sker noget.  

Det vil aldrig være dit ansvar at få din forælder til at stoppe med at drikke. Men vi kan godt forstå, hvis du har brug for at fortælle dem, hvad det gør ved dig.  

Her kan du skrive et brev til din mor eller far. Du kan fx læse det højt for dem, give dem brevet eller sende det som SMS. Det er ikke sikkert, at de vil svare dig på brevet. Men det kan være en god måde for dig at komme ud med dine følelser på. 

Trin 1 af 4

Jeg skriver et brev til dig, fordi

og jeg har brug for, at du tager dig tid til at læse det.

Drikker din mor eller far for meget? Få flere gode råd her

Det er svært at leve med en forælder, der drikker for meget. Det kan føles som om, de slet ikke er sig selv. Alkoholen kan også gøre, at du ikke føler dig tryg og du kan måske føle, at din mor eller far vælger at drikke fremfor at passe på sig selv og sin familie.

Måske har du tanker som: Jeg tror mine forældre har et alkoholmisbrug! Min mor er alkoholiker, hvad kan jeg gøre? Min far drikker i smug, hvem skal jeg sige det til? Jeg kan ikke stole på min far, for jeg ved ikke hvornår han drikker sig fuld. Når min mor er ædru elsker jeg hende, men når hun er fuld, så er hun en helt anden person.

Hvis der er alkoholproblemer i din familie, er det vigtigt, at du ikke går alene med det. Her på siden kan du finde gode råd til, hvordan du får hjælp til at tale om det – og hvem du kan tale med det om. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat