Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Er det okay…..?

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej den triste pige.
Jeg er meget ked af at høre du har det sådan, jeg har det på samme måde min far ved det bare godt og han er ligeglad. Jeg synes du skal snakke med nogle du stoler og holder af. Godt du søger hjælp jeg tør ikke. Held og lykke. det bedste her fra knus og kram.
Hilsen pigen der vil hjælpe.

  • pigen der vil hjælpe, Pige, 11 år

Hun kan på ingen måde bøje hvad der står I loven, som det ser ud til at du allerede ved. Så du skal helt sikkert sige det til din far, eller en anden person du stoler på f.eks. din klasselærer.

  • Anonym, Dreng, 16 år

Hejsa, jeg syndes på ingen måde at det er okay jeg ved godt at det kan være svært at sige det til nogen selvom man stoler på personen eller ej da man jo ikke vil gøre noget som gør ens forældre ked af det eller noget som kunne gøre ens liv dårligt, men jeg syndes virkelig da det altså er meget vigtigt, at du skal sige det til nogen, din mor burde vide bedre i at man ikke skal gøre sådan noget så jeg syndes 100 procent du skal sige det eller ivertfald snakke med nogen, håber du tager mit råd og tingene bliver bedere for nu af<3

  • Pige, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere gode råd, hvis du oplever Vold i familien

Vold er altid ulovligt, så hvis du oplever vold i familien, er det rigtig vigtigt, at du får hjælp. Hvis din mor eller far slår eller taler nedladende til dig, så er det aldrig din skyld! Det er altid de voksnes ansvar, at du føler dig tryg.

Vold kan ske på forskellige måder. Nogle oplever, at deres forældre er voldelige overfor hinanden. Det kan også være, at volden går ud over dig eller dine søskende.

Vold i hjemmet kan både være fysisk og psykisk. Fysisk vold er, hvis man fx bliver sparket, slået, rusket eller nevet. Psykisk vold er, hvis man fx bliver ignoreret, ydmyget, truet eller talt nedladende til.

Her på siden kan du få nogle råd til, hvordan du kan få hjælp, hvis du oplever vold derhjemme. Du kan se en video om vold i familien, læse om rettigheder, få hjælp til at skrive et brev eller læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Vold Andre der hjælper

din kommune – din Indgang

Rådgivning og andre hjælptilbud for børn og unge.
Læs mere

Bryd Tavsheden

Til dig, der er udsat for vold i familien eller i et kæresteforhold (13-24 år)
Læs mere

Ud af voldens skygge

Rådgivning og behandlingstilbud til voldsramte kvinder og børn (over 18 år)
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat