Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Stadig veninder?

Jeg har været veninde med en i over 10

men vi er begyndt at vokse fra hinanden

jeg gider jo ikke at miste en af mine bedste venner

men vis hun jo ikke vil være venner med mig mere

så kan jeg jo ikke gøre noget ved det.

Pige, 15 år
Svar fra andre

Børn

Hey smukke. Synes du skal snakke med hende om det og sig til hende du er bange for at miste hende og at du gerne vil have i forbliver bedste veninder. Ved godt det kraver lidt mod men er sikker på du godt kan klare det.

  • Jeg er her for dig, Pige, 16 år

Jeg syntes du skal prøve og snakke med hende og komme hjem til hende og så take om minder du skal nok klare den

husk alle kan have det sådan jeg er selv hved at vokse fra mine venner så du er ikke den eneste husk på det

  • Du klare den, Pige, 13 år

Kender følelsen, har det på samme måde med min barndomsveninde. Hun er er begyndt med at svarer mig meeeeega langsomt vi snakker at hun ikke åbner efter 24 timer! I starten blev jeg meget såret, men jeg er kommet over det nu. Det lyder hårdt, men nogen vokser man bare fra.

Hvis det ikke er så “slemt” mellem jer, så tag en GOD snak med hende. Hold en sleepover.

  • bby girl, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat