Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Usikkerhed

Hej

Jeg har en bedste veninde,

der på en måde er begyndt at glide fra mig.

Vi har to meget gode venner som vi er sammen med altid.

Den ene af dem bliver ved med at sige

mit tøj er grimt og at min bff er virkelig grim.

Jeg har været syg i en måned nu

og nu hvor jeg er kommet tilbage i skole

er de begyndt at lave en glow up liste til min bff

og jeg kunne på en måde godt tænke mig de ville lave en til mig

fordi jeg føler de synes jeg er mega grim.

De er også allesammen meget højere end mig

og kalder mig 0. klasse selvom vi går i sjette.

Kærlig hilsen poge 12 år

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

Hej kære pige på 12 år

Din “tætte veninder”, lyder egentlig ikke som en særligt gode veninder, hvis de går og siger lede ting om dit tøj, og får dig til at føle dig grim.

Det er noget som jeg synes du burde tale med dine forældre eller en lærer om, da det slet ikke er okay, at de får dig til at have det på den måde!

Så synes jeg måske også, du skal overveje at tage noget afstand til de veninder der taler grimt til dig, og prøve at finde nogle nye, som er søde og rare, og ikke får dig til at føle dig dårlig tilpas (:

Held og lykke søde <3

  • Anonym, Pige, 16 år

Hej!
Det er helt normalt at føle sig “grim” når man går i 6 klasse, men der er mange andre der har der på præcis samme måde. Mest fordi man tænker på hvad andre tænker om en. Du kan spørger din ven eller andre om en glow up liste. Måske finde nogle tips på nettet til en glow up?

  • Hej, Pige, 13 år

Hej det er over hoved ikke okay jeg er selv meget lav og jeg blev meget ked af det når nogen sagde noget til det men så var der en der sagde det er jo rigtigt du er lav men det kan stadivæk ikke være men du kan bare ja det er rigtigt jeg er lav sådan er det og min Aller beste veninde sagde også hun altid ville støtte mig

  • Anonym🐎, Pige, 9 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat