Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Falske venner

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hm, den er svær, det kan jeg godt se..
Umiddelbart vil jeg tro, at det bedste er at sige det direkte til dem, og forklarer at du ikke “nyder” dit venskab med dem pga. det og det, fx med at de holder dig udenfor.

måske skal du tage fat i en voksen. evt en lærer eller forældre, der kan være der sammen med dig eller give dig andre gode råd. Apropos med at få venner. Så er det bare desværre ikke alle steder der passer til alle. Men jeg er sikker på du nok skal finde nogle på et tidspunkt. Alle mennesker er forskellige, så jeg kan ikke sige med sikkerhed hvordan præcist du får venner, men det kan jo bare være at starte småt, som at snakke med nogle i et udefrikvater eller spørge en lærer om du må komme i noget gruppearbejde. Det er de små ting der gælder.

Så jeg synes du skal snakke med en voksen du stoler på om det. og få hjælp. det fortjener du. Held og lykke!

Mvh. Ingen ved det

  • Ingen ved det, 17 år

Hej pige på 12

Jeg sidder i den samme situation men jeg prøver at snakke med andre til at de bliver mine venner men held og lykke

  • M, Dreng, 12 år

Hej søde
Jeg vil råde dig til vis du gerne vil af med dem ikke at lave noget beef prøv I stedet for at blive langsomt væk fra dem ved f.eks. når de spørger om du vil være med til at lave noget sige at du ikke kan eller lad være med at prøve og hænge ud med dem hele tiden måske heller ikke sådan spørge dem om de gerne vil med Til at Gruppearbejde I skolen

Og hvis du gerne vil finde nogle nye venner kunne du prøve måske at begynde at snakke til nogen andre fra din klasse på grund af folk er ikke rigtig altid som du tænker kan de stadig være rigtig søde og rare selvom du aldrig har lagt mærke til det før og det kan bare være fordi at du aldrig har prøvet at lægge mærke til det

  • ❤️❤️❤️, Pige, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat