Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Er det kunne mig?

hej brevkasse

jeg er en dreng på 11

og har problemer i min skole.

alle mine venner er begyndt og ignorere mig

og jeg ved ik hvad jeg har gjort.

Jeg har snakket med min forældre om det

men de hjælper ikke.

mit bedste bud er

at jeg stoppet til fodbold og gik til håndbold.

Hjælp

Dreng, 11 år
Svar fra andre

Børn

Du skal i hvert fald ikke opgive en sport du holder af, fordi der er nogle irriterende drenge. (I værste tilfælde så bare skift klub men ikke sport)

Hvis du føler de ignorerer dig så meget at du ikke engang kan snakke med dem, så burde du nok enten vente og lade dem komme til dig, eller finde nogle nye venner. Bare ha det sjovt og hyg’ dig. Det er måske et stort problem for dig nu, men tænk på det sådan her, hvis det ikke kommer til at betyde noget for dig om 5 år så lad vær’ med at tænk på det. Bare nyd din sport og find nogle venner som gider dig. Venner er vigtigt! Men ikke dem som er ligeglade

  • Nicoline, Pige, 18 år

Hvis det bliver rigtigt slemt, så synes jeg, at du burde konfrontere dem med det.

  • Anonym, Dreng, 14 år

Prøv først og overvej om de er det hver. Det kan godt være at det lyder dumt men måske skal du bare prøve at gå hend til dem når de generere dig og så sig et eller andet sådan så de bare ved at du faktisk vil være med, men tilføgelig ikke for tit. Så bliver de jo bare trætte af dig. Hvis det overhovedet ikke hjælper så sig det til en lærer du stoler på og spørg om i ikke nok kunne tale om at man ikke bare skal ignorere folk, du kan bare bede din lærer om at holde det anonymt det du har sagt. Håber det hjalp.

  • Sigrid, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat