Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Usikker på venskab

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej pige på 15 år.

Det lyder som encret øv situation du står I.

Jeg ved ikke helt om i går i klasse sammen, eller i skole sammen, men det prøver jeg lidt at gå ud fra, at I gør. Derfor vil jeg mene du burde snakke med din lærer om det, måske du har en god lærer, som gerne vil lytte til dig? Jeg tænker at din lærer fx kan tage en snak med jer alle tre i fx en pause, det ved jeg min lærer gjorde på et tidspunkt hvor jeg stod i en situation som minder om din.

Du kan også skrive en besked til dem, hvor du skriver du savner at være sammen med dem og den slags. Prøv at virke spørgeren over for dem, om du har gjort noget galt, og om der er en grund til det her sker. På den måde tænker jeg ikke at de bliver sure. Din lærer kan helt sikkert også hjælpe dig med det, hvis du er bange for at gøre det selv!

Hvis i ikke går i skole sammen, så syntes jeg, at du skal snakke med dine forældre aligevel.

Håber det løser sig.
God påske!
De bedste hilsner Pige 15 år.

  • Pige 15år, Pige, 15 år

Hej pige på 15 år <3
Først ville jeg sige at det er super godt at du skriver herinde!

Du skriver at de er blevet iskolde overfor dig, og at du får ondt i maven over det.
Du skriver også at du ikke ved hvad du har gjordt galt?
Jeg ville helt klart sige at du ikke har gjordt noget som helst galt, du er helt perfekt som du er<3
Jeg kan godt forstå at du ikke har lyst til at sige det til dine forældre, da du tror at ville nok ville sige det videre til deres forældre.

Hvis der er nogle personer som du føler dig tryg i at sige det til, som fx. En lærer, onkel, tante eller andet. Det kunne måske være en løsning?
Jeg ved selvfølgelig ikke om du har andre gode veninder du kan være sammen med, men måske se om der også er andre du kunne få et godt fællesskab til i din klasse?

Husk at du døgnet rundt kan ringe til BørneTelefonens nummer 116 111.
Der sidder altid en rådgiver klar til at hjælpe og rådgive dig.

Med venlig hilsen
Pige, 13 år

  • Vi er her for dig, Pige, 13 år

Hej med dig.
Hvis dine veninder er blevet iskolde over for dig.
Så kan det være et tegn på at i er vokset fra hinanden.
Så prøv og blev venner med dem igen hvis det giver mening.
Hvis det ikke lykkes så synes jeg at du skal prøve at være sammen med nogle andre.

Jeg håber jeg kunne hjælpe.
Det er sejt at du tør dele dine følelser.
Hilsen pige på 12 år <3

  • Pige 12 år, Pige, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat