Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min “ven” bodyshamer mig

Hej alle.

Jeg har en ven

som jeg stolede meget på

som jeg faktisk også kaldte min bedste ven,

men hun bodyshamer mig så tit

og det er altid sådan noget om

min røv, mine brystrer, min jawline,

mine rander under øjnene, mine øjne

og det bliver bare ved.

Når man så endelig siger fra

så bliver hun bare sur eller benægter det.

Nogle råd?

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

Hej pige
En bedste ven burde kende ens grænser.
Det er ikke i orden at en ven bliver ved når man har sat sin grænse. Dog kan det være at din ven også har det svært.
Dog er det ikke en undskyldning.
og hvis det ikke bliver bedre skulle du nok tage lidt afstand.

  • BOB Ikke mit navn, Dreng, 18 år

Hey du!
Jeg kender selv den type. Det kan være hammer ubehageligt, men du må IKKE tage det personligt. Folk der har brug for at snakke andre mennesker ned, har typisk selv et dårligt selvværd. Hun har nok brug for at føle sig bedre, og den nemmeste måde at sørge for det, er bare at snakke andre ned. Hvis du har brug for at snakke med hende, kan det være at du skal spørge hende, om hun er okay, og så husk at være støttende overfor hende, for hun har det sikkert svært.
<33

  • F, Pige, 18 år

Enig med de andre. Der er noget der tyder på at din ven har det svært med sig selv siden hun har den her trang til at nedgøre dig. Meget tyder på hun er enormt usikker selv og i virkeligheden jalux på dig og enlig erkender du fx har en dejlig røv men nedgør den for at forsøge at styrke sig selv. Hvis hun ikke holder op mener jeg også du skal tage afstand fra hende og vende dig andre steder hen.

  • Jamilla, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat