Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ødelægge bedste vendines venskab?

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej pige. Jeg kender følelsen, for jeg har også haft problemer med venner, jeg har haft det rigtig svært med og få venner og især veninder men nu har jeg så også fået 2 veninder og selvfølgelig er de søde men jeg kan godt føle mig som om de er ligeglade med mig men så når den ene er i skole så har de jo ik hinanden og så er jeg noget værd for dem men når de to er sammen så er jeg lige meget igen. Jeg fortæller dig det her fordi det kan jo være du kender det eller kommer til det, for det er ikke rart og føle sig udenfor eller have det svært med og få venner. Jeg kan høre på dig at du virkelig holder af hende her Maja og det forstår jeg også godt, du er virkelig omsorgsfuld at du ik vil ødelægge deres venskab men jeg forstår også dig fordi det kan virkelig være forvirrende alt det med venskab. Jeg vil forslå dig her til måske og tag en snak med hende her Maja og fortælle hvad DU føler, du kan også snakke med dine forældre eller din lærer det er der nogen der godt kan lide. Så få snakket om det med nogen du er tryg ved som jeg sagde før.
Jeg håber mit svar måske kunne hjælpe.
Rigtig god dag og så håber jeg du finder ud af det!!!
HUSK DU ER GOD NOK!!!❤️
KH mig.❤️

  • Pige A, Pige, 15 år

Hej med dig,
Jeg kan sagtens forstå, at du synes det er svært. Det er værd at huske, at du ikke er ansvarlig for Maja og hendes venindes venskab, og det er ikke dig, eller nogen af deres følelser, for den sags skyld. Det er rigtig pænt af dig, at du bekymrer dig om begge deres oplevelser af situationen, men du må stole på, at Maja selv har styr på sit forhold til sin barndomsveninde – du skal ikke føle dig skyldig over, at det måske ikke går så godt mellem de to. Den eneste situation, hvor jeg kan se, at det skulle have noget med dig at gøre, ville være hvis du aktivt holder Majas veninde udenfor, hvis/når I tre hænger ud sammen, hvilket selvfølgelig ikke ville være i orden.
Det kan være, at Maja og hendes veninde simpelthen bare er ved at vokse fra hinanden, eller at Maja ikke vil være sammen med sin barndomsveninde mere, og det er også okay – og har ingenting at gøre med dig.
Lang historie kort: Du er IKKE ansvarlig for dine veninders venskaber, eller deres mentale helbred, for den sags skyld.
Held og lykke med det!

P.S.: Som Pige A allerede har skrevet, kan det være en god ide at snakke med Maja om det, eller eventuelt prøve at spørge Majas barndomsveninde direkte – det lyder som om du kun har hørt om hendes følelser fra andre mennesker, og det kan være upålideligt.

  • L B-), Pige, 19 år

Hej.
Forstår dig godt, at man virkelig er bange for at ødelægge et venskab som har været imellem dem længe. Mit råd til dig er: jeg syndes du skal være sammen med Maja hun er sikkert sød og venlig. Men at Majas ven følger sig udenfor, når i er sammen. Du kunne inviterer Majas ven med ind i legen eller det i nu laver. Det vil sikkert blive sjovt med hende/ham også!
Alt godt til dig😉

  • Kaya, Pige, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat