Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

nervøs veninde

Ok så det her brev handler ikke om mig,

men en af mine bedste veninder.

Så det hele startede med at min veninde s

om BTW har været min ven siden børnehave skulle flytte.

Vi boede ikke i samme by

og gik heller ikke i samme klasse på det her tidpunkt,

men jeg var jo stadig ked af at hun skulle flytte længere væk.

Så skete al balladen,

altså hun begyndte at blive helt anderledes

fx gik til fester, drak meget, og endda at tage stoffer.

Hun var slet ikke sådan før

og jeg er bange for at hun hænger ud med de forkerte folk.

PLZ hvad skal jeg gøre/sige

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

Du SKAL fortælle det til dine forældre. Det lyder som om hun har brug for hjælp! Så sig det så snart som muligt til dine forældre.Dig og dine forældre bør snakke om hvad i skal gøre/snakke med,
Også er jeg sikker på dine forældre snakker med hendes forældre og hun får den hjælp hun skal bruge. Kh mig<3

  • Anonym💗💗💗, Pige, 12 år

Hej,
Jeg synes at du først måske skulle snakke med hende om hvem hun hænger ud med og hvad de laver når de er sammen. Ikke på sådan en træls måde mere bare for at virke nysgerrig.
Så kan du måske snakke med hende om at det nok ikke er en så god ide med alt det alkohol og stoffer.
Ellers kan du også prøve på at få flere aftaler i weekenderne med hende sådan at hun istedet for at hænge ud med “de forkerte” at hun så er sammen med dig.

Og i sidste ende ville det være en virkelig god ide at snakke med dine forældre om det, hvis du er bange for at de vil ødelægge jeres venskab kan du måske sige til dine forældre at de ikke skal få det til at lyde som om det er dig der har sagt det, det er jeg sikker på dine forældre vil forstå.

  • Anonym, Pige, 14 år

Snak med hende om det. Måske fortæl dine forældre det og de kan så snakke med hendes forældre. Tænker jo ik de er så meget for at hun tager stoffer (Nu ved jeg jo ikke, hvor gammel hun her, men hvis hun er på din alder er det også for tidligt at drikke)

  • Anonym

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat