Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Skal jeg droppe ham som ven?

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Tal med ham om det.

  • Anonym

Er du ikke glad for ham længere kan du f.eks. sige “Jeg synes du er en god ven, men her for buligt har jeg følt, at vi ikke klikker lige så godt som vi førhen har gjort, kan vi måske tage en pause eller give hinanden lidt plads? Vi kan stadig være kammerater, nok bare ikke venner”.

Kan det være, at han taler om dates og andre piger, fordi han prøver st gøre dig jaloux? Det er ikke den rigtige måde, han burde bare fortælle dig, hvordan han føler.

Du kan også bede ham stoppe at tale med dig om “damer” og dates, fordi det gør dig utilpas – på den måde kan I stadig være venner, men måske du kan lade ham holde hans “klamme” opførelse til sig selv.

P.s. du burde ikke være i tvivl, hvis du kan lide ham – så måske du gerne vil, men du bare ikke gør? Måske har du tænkt for meget over det?

Håber jeg kunne hjælpe!

Mvh

  • Hjælperen, Pige, 15 år

Min hovedregel i livet er at ‘den vigtigste person man skal tage hensyn til i livet, er sig selv’. Du skal mærke efter om du egentlig har lyst til at være venner med ham. Hvis hans opførsel gør dig utilpas skal du ikke være venner med ham. Så må han blive såret. Det skal ikke være dit problem. Det er ikke dit job at sørge for at alle er glade og får en “happy ending”.

Du skal ikke stå til ansvar for HANS følelser. <3

  • Anonym, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat