Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Vores veninde

Hejsa.

Problemet er, at vores veninde
hun brokker sig over hun har problemer
og det påvirker os i vores hverdag.

Hendes teperament er sindsygt,
og det går altid ud over os.

Alle i klassen tror
hun er en sød og flittig pige uden problemer,
men det passer slet ikke.

Hun vil altid have sin vilje,
hun brokker sig altid over hun har problemer hjemme,
og hun har ondt over det hele, dag til dag.

Det påvirker os,
vi prøver altid og har prøvet alt på at hjælpe,
men vi kan ikke klare det længere.

Hun siger hun tror hun har depression,
eller det siger hendes forældre
da hun er så teenage sur tit.

Pige, 14 år
Svar fra andre

Børn

Kan godt forstå at det påvirker jer – især når det ikke ser ud som om det i gør og har gjort har gjort nogen forskel. Nogle gange skal der bare professionel hjælp til, og det kan godt være at det er det hun har brug for. Vil anbefale at i siger det til jeres klasselærer og ikke hendes forældre. Nogle gange kan grundene til at man opfører sig dårligt være at der er noget i familien som ikke fungerer og derfor er det ikke sikkert at hendes forældre overhovedet ville kunne gøre noget ved det.

Jeres veninde er heldig at have venner som jer, det synes jeg i skal vide.

  • Brombeertje, Pige, 14 år

Hej pige på 14.
Hvis pigen har depression synes jeg at i skal sætte jer ned og få en lang god samtale om hvordan hun har det. Så kan i jo også fortælle at i synes at det påvirker jer når hun går rundt og er negativ. Det er ikke sikkert i kan gøre noget for at hjælpe hende, men det er altid bare dejligt at vide at man har nogen veninder der kan lytte.
På vores skole har vi en lærer som taler med de børn og unge der har det svært, så hvis i har sådan en på jeres skole synes jeg i skal snakke med hende om det, og prøve at få jeres veninde til at snakke med hende. Måske snakker hun om det til jer fordi hun ikke har andre at snakke med om det?
Hilsen pige på 15.

  • Anonymous, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat