Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Vindende

Hej jeg er en pige på 12 år

og skal snart op i 7 klasse

og der skal klasserne skilles ad

hvilket vil sige jeg mister min bff,

vi har være venner siden 1 klasse

og jeg er bange for

og jeg mister kontakten med hende.

Har i nogle ideer til hvad jeg skal gøre.

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

Hey hey,
Jeg fik også blandet klasser i 7. og var sygt nervøs, for jeg havde lige fået to vildt gode venner. Jeg ved ikke hvordan din skole gør det, men vi fik lov til at ønske 3 personer vi gerne ville sammen med, hvor mindst en af dem var garanteret.

Jeg endte med at komme sammen med en person jeg havde ønsket, men for at være ærlig snakkede vi ikke så meget sammen. I starten var det lidt mærkeligt og der var mange i min nye klasse jeg ikke kunne lide, men efter et par måneder var jeg stadig venner med mine gamle venner, og jeg havde fået to nye venner som jeg virkelig blev tætte med.

Så du skal slet ikke være bange for at miste din ven. Måske kommer I ikke til at snakke lige så meget som før, men så får i begge to nye venner. Man bliver egentlig bare en mere blandet årgang hvor alle kan snakke med hinanden på tværs af klasserne.

De bedste hilsner en dreng i 1.g

  • En der kan relatere, Dreng, 16 år

Hej med dig,
Mig og mine veninder har hvert ude for samme situation, hvor der var 1 der blev sent i en anden klasse mens vi andre to kom i den samme klasse. Men vi har ikke mistet kontakten og er sammen i alle pauser. Vi går så i 8 klasse nu og er stadig rigtig gode venner. Hvis i er rigtig gode venner vil i ikke miste kontakten til hinanden.
Håber jeg kunne hjælpe:)

  • C, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat