Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Vil gerne af med min veninde

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej pige på 10 det lyder som om det er en dårlig vindene i har skaffet jer i kan jo sige til hende at hun skal stoppe i løbet af tiden og når hun siger i skal give hende ting så bare sig det er vores ting og ikke dine eller noget lignende jeg synes at i skal sige fra så hun mistet magten vis du forstår lige nu føler hun sig sikkert som en dronning men vis i i løbet af tiden giver hende lidt mindre selvtillid så kan det være at hun stopper og Vis ik i har løst til at gøre det kan i jo tale med en voksen ps godt du skriver ind du kan altid kontakte BørneTelefonen mvh miiig❤️💛💚💜

  • Anonym, Pige, 10 år

Lyder som en dårlig ven i desværre har ramt ind i

Jeg har nogle taktiker, i kan måske bare ghoste hende, hvilket betyder at i bare lader vær med at tale med hende

I kunne også bare sige det til hende face til face

Held og lykke

  • Sch, Dreng, 16 år

Hejsa!
Lad mig starte med at sige, at jeg godt ved, at der er stor forskel på at være en pige på 10 som dig og så at være en fyr på 22 som mig. Men jeg vil nu alligevel prøve at give dig et par råd.

Hvis én af mine venner opførte sig som din veninde der, ville han få det at vide. Det ville nok lyde noget i retning af: “Hey, dude, stop lige med det der pis!” Men som sagt, der er forskel på at være en fyr på 22 og en pige på 10. I jeres tilfælde tror jeg helt bestemt også, at det er vigtigt, at I siger fra, men så skal I nok sige det mere på en måde, der minder om det, pigen “F” har foreslået ovenover. Det er rart at høre, at I gør jer tanker om, at venskabet skal afsluttes på en pæn måde, det er alle bedst tjent med. På den måde kan det også blive nemmere at blive gode venner igen på et senere tidspunkt.

Noget andet, jeg ikke kan lade være med at tænke på, er, at det lyder lidt som om, at veninden har svært ved at kende forskel på “dit” og “mit”. Ud fra det du skriver, har hun jo faktisk forsøgt at stjæle din søsters ting. Det er jo sådan set intet andet end tyveri og det må man altså ikke. Det kan måske ikke kategoriseres direkte som tyveri, at hun beder dig og dine andre veninder om mad, drikkevarer og jeres ting, men det er jo jeres ting, dem har I ret til at have for jer selv. Jeg tror, det er nødvendigt, at der kommer en voksen indover i forhold til det. I kunne f.eks. sige det til jeres klasselærer, som så kunne snakke med pigen – og nok også hendes forældre – om det. Du kunne også tale med dine forældre om det, de kunne så sige det til jeres klasselærer. Uanset hvad, er det vigtigt, at hun får at vide, at det er forbudt at stjæle. Ellers kan jeg godt være bange for, at det ikke er sidste gang, hun forsøger at stjæle noget. Måske med langt alvorligere konsekvenser.

Jeg vil også foreslå, at I siger til jeres klasselærer, at pigen lyver. Det er måske ikke direkte forbudt at lyve, men det er virkelig ikke i orden, hvis man gør det. Da slet ikke om ens venner/veninder. Det er nok også nødvendigt, at nogen tager en snak med hende om det.

Jeg håber, du kan bruge det her til noget og forhåbentlig lyder jeg ikke alt for gammelklog. Jeg håber også, at I finder ud af det og at I skilles på god fod med hinanden.

  • Anders, Dreng, 22 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat