Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Vennerne

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

tal med dem, måske er det bare en misforståelse? Prøv og spørger om du har gjort noget galt og hvorfor de opføre sig som de gør. Jeg er sikker på at de vil give dig en forklaring. Prøv at find ud af om de virkelig bagtaler dig og ikke gider dig. Hvis de gør så er de altså ikke det værd!

knuuuuuuuuuuuuuuus <33

  • Du er perfekt lige som du er! :), Pige, 12 år

Hej
Jeg forstår dig fuldt ud. Jeg havde den bedste venne-gruppe selvom jeg aldrig har været populær. Men synes ikke, du skal være afhængig af dem? Ikke tag det her forkert. Men vis dem at du kan have det sjovt uden dem.
Der er mange piger på min skole, der alle sammen bagtaler hinanden. Men hvis det decideret gør dig ked af det, er det bedste at gå direkte til dem. Hvis de nægter det, så find en voksen, der kan hjælpe. Men hvis I kan løse det selv er det altid bedst sådan.
For mig endte det med, at jeg flyttede skole, og jeg indså, at mine venner ikke betød så meget for mig alligevel. Jeg var træt af at rende efter dem dagen lang og blev holdt udenfor. Jeg bestemte mig for, at jeg var for god til dem. Altså vi var stadig sammen ind imellem. Men jeg gjorde mig “uafhængig” af deres selvskab. Fik også af vide at drengene var røv-irriterende så ja.
Det skal nok blive godt. Men nogle gange handler det også om at melde sig ind i fællesskabet:) Håber virkelig du finder ud af det.

  • Anonym, Pige, 13 år

få snakket med dem, og sig det gør dig ked af det, man behøver ikke altid at have hele klassen som venner, man kan self også have 2 venner som faktisk er der for en

  • mone, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat