Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Venner / Ikke venner.

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hejsa
Jeg har haft det samme problem (at der er en der klæber sig op af mig, men jeg ikke rigtig vil have så meget med ham at gøre.) Selvføgelig er det grusomt at sige direkte til ham: “jeg gidder dig ikke, de andre driller mig på grund af dig.” Men jeg synes at det er vigtig at ingen bliver såret, så jeg har nogle ideer til hvad du kan gøre:
-Invitèr ham til gruppen
Du behøver ikke at spørge om han vil være med i gruppen, men du kan bruge mer tid sammen med dem du har i denne gruppe, måske kommer han med hvis han ser dig der. Og så måske får nogle andre venner, så kan ikke klæber sig op af dig.
-Hold dig på afstand, men ikke for langt
Hvis du snakker meget med ham, kan det måske være at du, ikke ignorere ham helt, men tage lidt pauser fra ham, så han måske kan se, at i ikke er helt så gode venner som han går og tror.
-Find andre der måske vil være med
Når du nu snakker med ham, måske kunne du prøve at spørge om han havde lyst til at komme hjem til nogle andre, prøv at blande det ind i en samtale.
Eller du kunne finde andre der måske ser lidt ensomme du (hvis du har muligheden) og spørge dem og de kan være sammen med ham.

Det var lidt af mine ideer, held og lykke 🙂
-WeKeepThisLoveInAPhotograph

  • WeKeepThisLoveInAPhotograph, Dreng, 16 år

Hey
Jeg har mange gang prøvet at en person har klistret for meget op af en. Jeg var bare mere sammen med mine veninde. Men du er jo ikke mig. Men hvis jeg var dig vil jeg enden:
1. Lade være med at snakke med ham. Jeg ved det er ondt, men hvad skal man gøre
2. Sig sanhed. Det er svært. Men hvis du er heldig kan han forstå det.
3. Sig det til dine gruppe. De kan måske bedre sætte sig i din situation.
Du skal gøre det du føeler der er rigtigt. Føl din mavefornemmelse.
Kh Proplemløseren

  • Proplemløseren, 13 år

Jeg har selv prøvet det da jeg var på din alder, men du kan blive nødt til enten at se om der ikke er en i din gruppe du kan sætte ind i situationen, hvis det ikke betyder at de vil drille vedkommende yderligere. Hvis ikke, kan du forsøge at holde afstand til vedkommende, selvom det nok allerede er det, du gør, men ved at være lidt “optaget” hele tiden, så forstår de fleste det på et tidspunkt. Jeg gjorde det forkerte og meget lede ved at ignorere vedkommende totalt, og det skal du selvfølgelig ikke gøre. Men man kan godt holde afstand samtidigt med at man svarer pænt, hilser osv. Hvis han på den anden side er meget flink og ikke sådan “underlig” eller noget, kan du sagtens snakke mere med ham, for det vil dine venner godt kunne forstå, selvom det vil tage lidt tid.
Håber mit svar kunne bruges

  • AltForGammelTilBørnetelefonen, 17 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat