Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Venner i skolen

Hej kan du hjælpe

jeg har en ven

der tror på nisser og julemænd

men det gør jeg ikke

når hun snakker om det

så ved jeg ikke hvad jeg skal sige til det

så jeg siger ikke noget

og jeg er bange for

at hun tror jeg ikke gider

snakke med hende

og at jeg ikke vil være venner med hende

kan du hjælpe med

hvad Jeg skal sige

Pige, 11 år
Svar fra andre

Børn

Sig det som det er

  • Søren, Kattedåse, 8 år

Kære pige på 11😊
Det er en svær situation, og det er sejt, du har skrevet herind.
Jeg synes bare, du skal sige sandheden. Hvis hun er en god ven, bliver hun nok lidt overrasket, men alligevel forstår hun. Det skal nok gå alt sammen.🥳
Jeg håber, at jeg kunne hjælpe.😁👌
De bedste hilsner,
Hjælperen💚

  • Hjælperen, Pige, 11 år

Hej med dig!

jeg kan godt forstå at du er i tvivl om hvad du skal sige til din veninde. Ligesom hun fortæller dig om nisser og julemænd, kan du så fortælle hende, at du altså ikke tror på det. Så længe du siger det til hende på en pæn og ordenlig måde, kan det føre til en spændende og sjov samtale.

  • pige, 15 år:), Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat