Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Venner eller intet?

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Har du overvejet, at din ven måske er dårlig til at tag initiativ. Nogle personer er bare ikke gode til det, mens andre er. I en situation hvor to modsatheder møder hinanden, dvs dig og din ven. Der vil det over tid opstå en irritation hos personen, som er god til at tag initiativ. Han eller hun vil føle, at man er den eneste grund til man ses, eneste grund til man lavet noget sammen. Altså at man er limen i venskabet, tager man ikke initiativ, så ses man aldrig, fordi den anden bare ikke er hos til det.

Du kan prøve at snakke med ham, sige det går dig på, og måske vil han sige, han nok skal prøve at blive bedre, måske hjælper det i en kort periode, men lige så stille glider man tilbage i det gamle spor. Fordi det bare ikke hans natur. Det at du beder han tag initiav, svare for ham til at han siger du trækker vejret forkert, selvom du får det at vide, vil du stadigvæk trække vejret som du altid har gjort det.

Du nødt til at spørger sig selv: Vil du kunne være i et forhold, hvor det dig der skal bestemme alt, dig der skal sige gør dit og gør dat?

Hvis du allerede nu synes det går dig på, så vil det ikke blive bedre som kærester. Du ka. Prøve at tale med ham, giv ham en chance, for måske gør han det ikke bevidst.

Hvis han ikke er god til at tag initiativ, så hjælper det intet at spille kostbar eller droppe kontakten til han tager initiav. For hvis han ikke kan gøre det nu, hvorfor skulle han så i en situation som den?

Tsl med ham, giv ham en chance, og virker det ikke, så skal du se dig om efter en anden fyr, der kan være din kæreste.

Held og lykke søde 😊

  • A, Pige, 21 år

Hey Pige!
Jeg kan udelukkende godt forstå din situation du er i, og kan også høre det bekymrer dig meget med venskabet. Men nogle gange er drenge bare lidt tossede haha. De tænker ikke rigtig så meget som piger gør, og måske er han i en periode lige nu hvor han bare ikke tænker så meget og bare fjoller lidt rundt giver det mening?

Så er helt enig i hvad de andre skriver, du skal holde en lille pause fra ham, du behøver ikke trække dig tilbage. Men bare passe dig selv og se om han kommer af sig selv, gør han det skal du ikke være afvisende, men bare svare ham og så er det det. Lad ham komme til dig og ikke omvendt i en kort periode.
Så finder i begge ud af om det venskab betyder lige meget for jer begge to.
Hvis det er det rigtige kommer han tilbage.

Håber det her er svar nok på dit spørgsmål og du kan gå på weekend med ro i maven.

Du skal nok klare det hele.

God weekend!

  • Odense, Dreng, 20 år

Hey!

Jeg syntes du skal holde venskabet kørende og hvis han prøver på noget eller prøver at være mere end venner så skulle du måske snakke med ham om det der

  • Pige, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat