Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

?venner eller fjender?

hej 🙂

jeg har den her veninde lad os kalde hinde ananas xd

ananas er en god veninde
men syntes hun er blevet for meget hun begynder at besteme alt for meget
og føler ikke jeg har nogen magt

jeg kan ikke sige nej til hinde
for ellers får hun det største andfald ever man skulle tro man dør!

hvad skal jeg gøre??

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

Hej
Måske bliver du nød til at prøve at sige nej og stå ved det bare en gang… eller måske er i vokset fra hinanden det kan være rigtig træls men det sker nogen gange

  • Jose, Pige, 11 år

Bare prøv at sige at du synes at hun bestemmer for meget. Hvis hun bare for endnu et af de der sindsygt sure anfald synes jeg at du skal droppe hende. Mopsede veninder er ikke vær at samle på.

Håber du kunne bruge mit svar til noget.

  • Den anonyme hjælper, Pige, 10 år

Jeg er nok ikke rådgiveren, men er selv den der veninde der bestemmer sygt meget. Det er ikke engang noget jeg tænker over før jeg gør det. Ved ikke, der var også nogle ting der gjorde at jeg endte sådan. Min veninde hun var meget irriterende engang imellem, hun blev sådan ved med at forvente et konkret svar, som jeg ikke kunne svare på. Og hun var også enormt dramatisk og ked af det over de mindste ting, som jeg aldrig ville kunne forstå at man kunne blive ked af det over. Det gjorde mig sådan rimelig irriteret, og endte med at lukke hende ude hver gang det bare blev for dramatisk til mig. I disse tilfælde har jeg så været typen der har sagt nej nu bliver det bare for meget til at jeg overhovedet kan overskue at snakke om det. Der følte hun ligesom at det var mig der skulle bestemme hvor meget vi skulle snakke og ses, og at det var mig der bestemte hvem der havde ret i alt, nettop fordi jeg var nødt til at holde nogle pauser og sige, nu bliver det dramatiske altså lidt for meget. Så det var ligesom at når jeg tog afstand, så lød det i hendes ører som om at ” jeg har ret og nu er diskussionen bare ikke længere”, selvom det i bund og grund var lidt noget andet. Jeg tror aldrig at vi sådan har forstået hinanden når det kommer til det at diskutere. Vi har altid været bedste veninder, men diskussionerne har mange gange været tæt på at ødelægge vores venskab, selvom det i bund og grund kun var småting vi skændtes over. Så jeg vil måske sige at du måske lige skal tænke over hvad du selv siger/har sagt, før du begynder på noget der måske kan ødelægge jeres venskab.

  • Mums, Pige, 17 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat