Brev

Venner eller er de fake

Kære børnetelefonen.

Jeg er en pige på 13

og jeg er venner med en

og så er jeg med i en vennegruppe på fire.

Og de sagde at den anden snakke dårligt om mig bag min ryg.

Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre

håber i vil hjælpe.

Fra pigen på 13

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Hej pige på 13 jeg syndes at du skal lade være med være sammen med den. Du kunne jo også spøger dem hvorfor de bagtaler dig.

  • Pige, Pige, 12 år

Hej Pigen på tretten.
Vi synes at du skal snakke med dine vendinder om hvordan du har det eller finde nogle andre at være sammen med. Eller også skal du bare lade være med at tage dig af det.

Hilsen de Hjælpene Piger

  • Anonym og anonym, Pige, 10 år

Hej pige på 13😁
Det er selvfølgelig helt vildt nederen at få at vide at nogle snakker bag ens ryk. Men nogle gange når jeg gør et eller andet, tænker jeg at der helt sikkert er nogle der kommer til at bagtale mig begrund af det🤷🏼‍♀️ Men det er bare fordi de er mega jaloux og nogle idioter hvis de ikke engang tør sige deres problem til personen selv i stedet for at bagtale. Men fordi hun er en af dine gode venner(har prøvet det samme) så ville jeg sige til din ven at du hørte nogle sige at hun bagtalte dig og spørger hvorfor hun gjorde det. Og det kan være svært at sige sådan noget til en ven, men der er en grund til i er venner, fordi i kan fortælle hinanden alt!
Håber det hjalp❤️🤞

  • Pluto, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat