Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Venner

Hej jeg er en normal dreng

som går på en normalt skole

og jeg har venner men

Jeg føler kun at nogen af dem

Er en rigtig ven

hvordan kan jeg finde ud af

om de andre er mine venner?

Dreng, 13 år
Svar fra andre

Børn

Hej. Det med venner er rigtig svært men vis du kan stole på dem så er de nok dine rigtige venner.
Og vis DU vil være venner med dem så prøv at sige: hey kan vi lige tale jeg ville bare spørge om er mine venner. Eller du kan sige: hvem er dine venner. For vis de siger dit navn så er i venner😊

  • A, Pige, 9 år

Hej. Jeg syntes du du skal sige: hvem er dine venner. Hvis de siger dit navn så ved du at de syntes du er en ven. Men vis DU tænker noget andet som fx de er ikke de rigtige venner eller jeg spilder min tid på dem. Så skal du ik være venner med dem.
Kærlig pige på ni år

  • Alma, Pige, 9 år

Hej dreng på 13 år,
Jeg kan virkelig godt genkende dit spørgsmål i mit eget liv.
Jeg synes også det kan være svært at afgøre hvem ens “rigtige” venner er – for hvad er en rigtig ven?
Jeg tænker du ligesom mig har en masse bekendte, som du snakker med og kan lide at være sammen med, men det ikke personer du vil gå hen til hvis du var ked af det eller dele personlige ting med. Det også godt have sådan nogle slags venner.

Men det vigtigste er selvfølgelig ens rigtige. Jeg tror, at det tager tid at finde ens rigtige venner – det ikke bare noget man lige gør. Dine rigtige venner er dem der er der for dig når ting er svære, det dem der altid støtter dig og lytter til dig, dem der respekterer dig og elsker dig for den du er. Det også dem du skal holde fast på!

KH <3

  • Anonym, Pige, 18 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat