Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Venner…

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej søde pige

Da jeg var på din alder oplevede jeg præcis det samme. Jeg prøvede endda at skifte skole, men det blev desværre ikke til noget. Men mit råd til dig det er at du kan snakke med en tæt om det, fx. dine forældre, det ville altid være rart at komme ud med det.

Ellers så sig til dem at du er klar over de lyver og hvordan du føler, måske ville de rette op på det. Hvis du ikke tør med dem alle på en gang, så måske kun din bedste veninde som du har kendt i flere år. Hvis det stadig er det samme efter du har snakket med dem alle eller din bedste veninde, så ville jeg anbefale dig at finde nogle nye venner. Hvem ved måske ville du have det sjovere med dine nye venner<3

  • anonym pige, Pige, 17 år

Hej søde! Jeg kan godt forstå dit problem. Men du kan prøve at snakke med dine forældre, eller bedst bare snakke med dine veninder om det. Sig hvordan du har det når de er sådan over for dig!! Det er ikke okay at lyve, du kunne spørge om du måtte lege/være sammen med dem. Hvis det er, kan du prøve når du er klar, spørge en af de andre om i, vil være sammen. Håber jeg kunne hjælpe🥰

  • Pige der prøver at hjælpe😘, Pige, 12 år

Sig til dem at det er fint at de er sammen og at det ikke er rat at de lyver 😊

  • Anonym, Pige, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat