Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Venner

Hej jeg er en dreng på 14 og jeg har det lidt svært med at få venner

 

ja jeg synes selv jeg er udadvent men det mest først jeg jeg møder nye folk, efter jeg har mødt dem virker jeg mer akavet end udadvent.

 

Nogle råd

 

-Dreng på 14

Dreng, 14 år
Svar fra andre

Børn

Lad være med at gør en stor sag ud af det. Selvom du nok har hørt det en masse gange før, så bare vær dig selv. Hvis folk stadig ikke vil være venner med dig, så er det desværre ikke dem du burde være venner med. Jeg mistede min bedste ven i 6. og fik i ny i 8. Modsat andre, så kan jeg snakke med ham om literally alt, f.eks. hvor tit vi on*nerer, og hvad vi gør det til uden at føle os flove. Personligt ser jeg intet sjovt i at have venner, hvis man ikke både kan joke med dem og snakke om seriøse ting. Og det er desværre bare ikke muligt, hvis folk ikke kan acceptere dig, for hvem du er. Jeg kender mange folk som hellere ingen venner vil have i stedet for falske venner. Bare vær tålmodig, du skal nok få gode venner på et tidspunkt.

  • PepeFanBoi, Dreng, 14 år

Lad være med at tænke. Du skal forestille dig, at du har kendt personerne for altid! Så skal det nok gå, og tro mig- det går over!
Jeg er 16 år, og har været i samme situation, det går over

  • Anonymous, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat