Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Venne problem

Jeg har en bedste veninde, som er sød nok,

men problemet er bare at hun kun snakker om sig selv.

Det er blevet vores eneste samtaleemne.

Hende og hendes drengeproblemer også videre.

Jeg er blevet ret træt af det

og vil også gerne snakke om mig selv og andre ting.

Hvordan kan jeg sige på en pæn måde at jeg ikke kun gider snakke om hende?

Eller hvad kan jeg gøre?

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Hej, Altså det er vigtigt at få sagt det så det ik ender med du skrider uden at sige hvorfor ig hun så ka blive usikker på hvad det var hun havde gjort siden du skred, det er Selfølgelig iraterene at hun kun snakker om sig selv, men det ku være du sku prøve at snakke om dine drenge problemer (hvis du har nogen) så hun også er klar over det ik hun er hende der har drenge problemer, eller du ku sige at du også gerne vil ha noget og sku ha sagt istedet for det kun er hende det handler om og så måske sig det mens i er ude Og spise så du ved hun også høre efter Og sårn…

  • Pige der gerne vil hjælpe:), Pige, 14 år

Tak det vil jeg prøve! Havde nu ikke tænkt mig at skride fra hende ahaha

  • Anonym, 16 år

Okay okay det lyder ik som en god ide det her, men la være med at sige det.

Start nye samtaler om DIG og om DIT liv.
Måske er der en dreng/pige som er lidt sød, eller en af dine veninder, som har gjort noget du ikke brød dig om.

Hvis hun bliver ved så sig noget i stil med
“Kan vi ik snak om noget anden end dig nu?”

Ellers så snak mere med en anden sød veninde

Held og Lykke søde!

  • Pige som altid vil hjælpe, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat