Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

veninder eller ikke?

hej jeg er en pige på 13 år. jeg er ret skuffet og meget forvirret, fordi min barndomsveninde har ændrede sig meget for tiden lige siden hun skiftet skole. og jeg var virkelig bange for at hun ikke vil mig mere.

vi har aldrig gået på skole sammen, og hun bor også på amager og jeg bor på Østerbro.

jeg var selvfølgelig glad på hendes vegne at hun skulle få nogle nye veninder. hun har aldrig været sådan på sociale medier, kun hvis hun skal tjekke noget. men her i sidste uge så har hun Ingorede mig rigtig meget både på snapchat, på normal sms og instagram. og hun har set alle mine beskeder men hun svare ikke.

og i fredags skrev jeg en lang besked på instagram om at jeg var skuffet og ked af det, der gik nogle par dage før hun havde set den. men så igår så hun den og svaret mig ikke.

der er også et spil der hedder roblox som vi altid plejede og spille, inde på spilet kan hvornår man er online og hvornår man ikke er. men så kan jeg så se at hun er online på det sidste. og vi er i det samme bane, jeg stod lige ved siden af hende for at prøve at komme i kontakt men hun skrev bare sammen med andre og ignorere mig.

idag lavede hun en video inde på tiktok ( tiktok er en børne app tror jeg ) sammen med sin veninde, og jeg bliver ret sur og ked af det over at hun er på de sociale medier og laver faktisk video og er på sin telefon og ikke svare mig.

jeg har selvfølgelig sagt det til min mor og hun siger bare at jeg skal glemme hende og ikke være veninder med hende. og det kan jeg bare ikke gøre med mennesker jeg holder af og mennesker jeg har knyttet mig til. jeg ved bare ikke hvad jeg skal gøre, om jeg skal fjerne hende fra alt eller bare lad det være.

jeg ved godt der ikke er så meget at gøre, men jeg håber i kan give mig nogle gode råd så jeg glemmer hende lidt. håber i forstod mig.

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Hej pige på 13.
Hvis hun ignorere dig på denne måde, så er hun ikke din veninde. Jeg og min veninde synes du fortjener bedre, måske skulle du bare droppe kontakten til hende. Og lytte til din mor! Husk nu at, du får nye veninder med tiden, og sådan nogle som hende du har skrevet om, fortjener ikke din tid!
Ja, det er ret svært, at glemme en man holder af, og har knyttet sig til. Men er det ikke bedre, at glemme hende istedet for at have en fake veninde? Hvad er det næste, hun kunne finde på at gøre. Tænk fremad, og ikke på fortiden! Loyalitet er alt.
Peace

  • Ano, 16 år

Det er vigtigt at vide hvornår man skal give slip og hvornår man skal holde fast.

Du har prøvet nærmest alt, man kan, for at komme i kontakt med hende – uden held.

Jeg synes, du skal stoppe med at prøve og leve dit eget liv. Du skal ikke slette hende på noget, for der er stadig chancen for, at hun vil tage kontakt en dag. Du skal bare stoppe med at prøve så hårdt.

Det er en svær ting at blive ignoreret på den måde, men du må bare acceptere, at hun ikke vil snakke med dig for tiden.

Lev livet. Find andre venner, der værdsætter dit selskab.

  • Ameline, Pige, 16 år

kære pige på 13 år jeg sunse at du ikke skal slet hine få måske vil hun mødes og fåteld vad der er galdt

  • Anonym, Pige, 11 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat