Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

veninder

Hej

 

jeg skulle have været sammen med min veninde, men jeg var stresset og kunne så derfor ikke alligevel.

Vi havde planlagt at vi skulle have pizza, popcorn og se film.

 

Men så da jeg skrev at jeg ikke kunne skrev hun at jeg var en dårlig veninde.

 

Hvordan gør jeg hende glad igen?

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

Hej
Jeg kender alt for godt selv, at man har travlt og kan blive nød til, at aflyse en aftale. Du kan eventuelt prøve, at spørge indtil en anden dag i kan være sammen. Sørg for at komme i en god snak med hende igen. Det kan ramme hårdt at blive kaldt en dårlig veninde. Så du kan også fortælle, at du ikke ville kunne aflyse samtaler dermed at være ærlig.
– Håber du kan bruge det <3

  • Anonym/girl, 13 år

Hej
Jeg er selv meget stresset og derfor ved jeg næsten hvordan du har det.
Du skal mærke efter inden i dig selv om hvordan du har det. Hvis du ikke kan magte eller overskue at skulle tilbringe tid sammen med andre, så er det helt okay. Det er dit helbred som kommer i første række. Husk det. Så hvis der er, så tag gerne en dag eller to fri fra skole, hvis du stadig er stresset. Det er vigtigt at du passer på dig selv og ikke får det værre end nu. Husk, du er den vigtigste person i dette spil.
Angående din veninde, så skal du ikke forsøge at gøre hende glad. Du skal bare forklare hende hvordan du har det – altså hvor stresset du har været og hvorfor du ikke kunne være sammen med hende.
Hvis det er, så kan du altid tilbyde hende at være sammen en anden dag, når du får det bedre. Hvis din veninde får forståelse for din situation, så kan du måske snakke med hende om hvorfor du føler dig stresset (har du snakket med dine forældre eller andre voksne…?)
Men husk, dit helbred kommer i første række. Hvis du bliver ved med at presse dig selv og blive endnu mere stresset, så ender du i et meget dybt hul, som du vil få svært ved at komme op ad. Derfor, tænk på dig selv og for styr på de ting som gør dig stresset. Slap af, tag lidt fri fra skole hvis det er nødvendigt og snak med nogle voksne. Med hjælp er du snart tip top klar igen

  • No_Name_Really, 17 år

ok

  • ., Dreng, 22 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat