Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Veninde stjæler skoleopgaver

Hej alle sammen.

Jeg har oplevet at en af mine veninder gik ind, og redigerede i mine skoleopgaver,

uden tilladelse fra mig.

Hun har også engang taget nogle af mine ting,

og begge gange er det blevet opdaget.

Jeg har altid tilgivet hende igen, men nu er det så sket,

at hun igen har været inde og kopiere min opgave,

og derefter sat det ind som om det var hendes egen.

Efter det har hun så slettet den originale tekst, altså den inde på min opgave.

Jeg har ikke sagt til min veninde, at jeg har opdaget det,

men jeg har skrevet til min lærer, at jeg gerne vil have en snak.

Synes i jeg skal blive ved med at tilgive hende,

og blive ved med at stole på hende,

nu hvor jeg oplever det samme for anden gang,

eller synes i at jeg skal sige til hende, at jeg ikke vil være venner med hende mere.

Jeg kunne jo også bare tage en alvorlig snak med hende om det,

og sige at hvis det gentager sig, så vil jeg ikke tilgive hende igen…

Jeg vil ihvertfald gerne have lagt en stopper for det,

og jeg håber i vil hjælpe mig,

og komme med nogle forslag til hvad jeg kan gøre.

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Hejsa 😀
Jeg syntes 100% du skal snakke med hende og sig at det gider du ikke og at det også går ud over dig ( Du må godt være hård for jeg tror ærligt ikke hun stopper hvis man ikke siger det hårdt så hun forstår det ) hvis hun bliver sur på dig eller siger hun aldrig har gjort det, så syntes jeg du skal stoppe med at se hende ude for skolen eller i frikvartererne🧡 Fortæl din lærer det så hurtigt du kan så det ikke fortsætter. For det er virkelig ikke i orden det hun gør, hvis det fortsætter så skal du ikke tilgive hende. Lyder måske lidt hårdt, men det er virkelig dumt det din veninde har gang i. Og husk du sladre ikke fordi du fortæller det du gør det rigtige!!

Håber det hjalp dig lidt 🙂

  • En pige som ville hjælpe alle hun kan💕, Pige, 13 år

Hejsa😊

I skulle måske tage en snak sammen. Du skal lade hende forstå at du ikke er tilfreds med det hun har gjort indtil videre.
Hvis hun stadig tager din ting eller etc. syntes jeg at bør tage en pause med jeres venskab.

Kh,
Glitch, 13 år

  • Glitch, Pige, 13 år

Det går enlig bare ud over hende selv, men jeg synes du skal tale med din lærer om det for man skal selv lave sine lektier

  • Anonym, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat