Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Veninde problemer

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Kære Pige På 11 år

jeg kender det godt da jeg lige var flyttet til en ny skole var der 2 piger som var bedste veninder og de var så søde at inviterere mig til at være med og lege og det var også sjovt og det men jeg blev lidt jalou for jeg havde aldrigt prøvet og have en bedste veninde som de 2 havde og så følte jeg mig lidt udenfor og det førte til et stort drama og det var min skyld fordi jeg ikke sagde noget til dem så jeg tænker at du burde snakke med dem hvordan du har det og føler

  • Hjælper, Den/Dem, 13 år

jeg har ikke selv prøvet det, men jeg ville mene at du måske ikke skal var i en gruppe venner fordi hvis man er tre er der altid to der er bedre venner. så måske skal du finde en bedste ven. du kan selvfølgelig også være sammen med det to hvis du nu har lyst, men ellers se om du kan finde en bedste ven i stedet for to.

  • Anonym, Pige, 15 år

hej elleve´ årige pige
Jeg forstår virkelig godt det ikke er rart, og tro mig jeg har selv prøvet det. Det er ikke nemt at være tre i en gruppe. Mit bedste råd er at snakke med dem om det. Er 100 procent med på det ikke er nemt, men det er det der er bedst at gøre.
Ellers prøv at lave nogle aftaler med dem en og en. Er sikker på at de gerne vil sammen med dig, nogle gange kan det også bare være at de lige glemmer at spørge dig om du kunne have lyst til at være sammen med dem.
Hvis du selv prøver at tage intiativ til at spørge om de kunne have lyst til at være sammen, kunne det være de blev mere opmærksomme på at huske de også kunne spørge om du vil være sammen med dem alene, og ik kun når i alle er sammen.
Håber du forstår – og mine råd ka hjælpe
Hilsen

  • anonym, Pige, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat