Brev

Veninde er sur på mig

Hej

Jeg har haft mange problemer med min ven (som jeg vil kalde L).

L er blevet sur på mig fordi jeg fik en ny ven.

Jeg er bange for at det er min skyld,

om hun tror at jeg forlader hende for min nye ven.

Jeg ville aldrig forlade hende,

men hun er stoppet med at tale til mig

og jeg har endelig opdaget

hvor manipulerende hun har været.

Jeg vil gerne sige noget til hende,

men jeg ved ikke hvordan jeg skal kunne sige noget til hende

uden at hun bliver sur.

Hvad skal jeg gøre?

Intet-Køn, 13 år
Svar fra andre

Børn

Du kan sige til hende at du altid gerne vil være hendes veninde også selvom du har andre venner og vis hun er en god veninde kan hun godt acceptere det.

  • Alma, Pige, 11 år

hej

vis jeg var dig så ville jeg finde det helt rigtig og sige og finde det helt rigtig tidspunkt og sige det på og så bare sige at hun skal lade mig tale færdig
og så sige hvordan jeg har det og så håbe på det bedste

hilsen en helt tilfældig pige

  • en tilfældig pige, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat