Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

“veninde” eller

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Mit råd er at i eventuelt kunne fortælle hende at i ikke lige syntes at hun passer ind i jeres vennekreds?

  • Hende der prøver at hjælpe, Pige, 12 år

Hej 12 årige pige. I min gamle klasse var mig og en vi lige kalder for M, ret tit sammen. Men så kom L, og hun ville hele tiden være sammen med os. Hun kunne også funde på at slå og hun har flere gange kastet ting efter os (altså bolde, græne og sten.) Derfor ved jeg godt hvordan du har det.
Mig og M prøvede at snakke med hende om det og vi havde tit voksne indblandet. Jeg synes bare at du skal prøve at snakke med hende om det, og se hvordan hun reager. Hvis hun bliver sur, er hun nok ikke den rigtige ven. Hvis hun siger: Okay, det må i undskylde, kan i jo give hende en chance. Jeg håber jeg kunne hjælpe…

  • Nej, Pige, 13 år

Hej 12 årige pige. Jeg kan høre, at det er en svær situation. Jeg tænker ikke, at I skal sige direkte til hende, at I ikke synes, hun passer ind. Det ville såre hende vildt. Men prøv at være lidt forsigtig og gå langsom et skridt fremad. Det kunne være, hun faktisk er en sød pige, som bare har lavet en hård skal om sig selv, men hvis I nu inviterer hende hjem til en af jer, så kunne det være, at I lærer hende bedre at kende. Men hvis hun er for agressiv, så sig endelig fra. Men tænk om det ville skade, at give hende en chance til? Jeg håber, at jeg kunne hjælpe dig.

  • Anonym, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat